Pakhuis de Zwijger lanceert een website voor de programmering en projecten van New Metropolis, de dependance in Amsterdam Nieuw-West. Pakhuis de Zwijger opende New Metropolis in april 2018 aan de Burgemeester Rendorpstraat om de hoek van de Sloterplas. Sinds die tijd fungeert de dependance als een bruisend centrum van activiteiten van én voor de buurt. Om optimaal overzicht te bieden aan de programmering van Nieuw-West is er nu dus ook een eigen site.

Nieuwe site biedt overzicht aan activiteiten
New Metropolis biedt een programmering onder het motto ‘World of Cities’ en de ‘City of Worlds’. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Stadsdeel Nieuw-West, wooncorporatie Stadgenoot en partners zoals het Mundus College, Young Amsterdam, Amsterdam Museum, Comenius Lyceum en BYCS. Ook trekt New Metropolis intensief op met actieve buurtbewoners zoals Fouad Lakbir, Anush Avetisyan, Adnan Atik en Dasha van Amsterdam. New Metropolis ontwikkelt programma’s, projecten en exposities, biedt een co-working space aan en onderzoekt samen met de bewoners wat er speelt in Nieuw-West. Afgelopen jaar zijn er ruim 50 programma’s gemaakt in samenwerking met 30 partners. Thema’s die aan bod zijn gekomen zijn eenzaamheid, huisvesting, identiteit en lachgasproblematiek.

‘We ontwikkelen vrijwel alle programma’s en projecten in samenwerking met bewoners van Nieuw-West zelf. Zo is New Metropolis echt onderdeel van de culturele infrastructuur van het stadsdeel geworden,’ aldus Peter Both, projectleider van New Metropolis en zelf ook woonachtig in Nieuw-West. ‘Op onze eigen site kun je voortaan informatie vinden over al onze activiteiten.’

Zie hier voor de nieuwe website van New Metropolis.

Samengesteld door
Maurice Seleky
Dit artikel gaat over