Pakhuis de Zwijger lanceert een campagne voor de Week Tegen Racisme. De campagne bestaat uit 50 korte video’s met gevarieerde verhalen over alledaags racisme en persoonlijke statements tegen racisme en discriminatie. Deze video’s vormen de opmaat naar de Week Tegen Racisme van 18 t/m 23 maart – een initiatief van Pakhuis de Zwijger en Comité 21 maart – een week vol met talks, films, kunst, muziek en een festival op 21 maart.

Staalkaart aan statements en verhalen tegen racisme en discriminatie
Pakhuis de Zwijger ontwikkelde een serie van 50 video’s waarin onder meer activisten, scholieren, studenten, kunstenaars, programmamakers, bestuurders, ondernemers en docenten persoonlijke statements delen over racisme en discriminatie. Hierbij vindt Pakhuis de Zwijger het belangrijk om minder gehoorde verhalen en geluiden een platform te bieden. De video’s worden de komende weken gepubliceerd via YouTube, Facebook, Instagram en Twitter en ze worden uitgezonden op televisie via de Amsterdamse zender Salto. ‘Met gebruik van de hashtags #WeekTegenRacisme en #DailyRacismNL moeten ze het publieke bewustzijn vergroten en de dialoog aanjagen rondom de thema’s van de Week Tegen Racisme die start op maandag 18 maart.

Deelnemers aan de campagne zijn onder meer psychiater Glenn Helberg, documentairemaker Sunny Bergman, OneWorld-hoofdredacteur Seada Nourhussen, AFK-directeur Annabelle Birnie en de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink. Zie voor de eerste reeks video’s het YouTube-kanaal van Pakhuis de Zwijger.

Over het evenement
Tijdens deze Week Tegen Racisme organiseert Pakhuis de Zwijger in samenwerking met Comité 21 maart een uitgebreid programma aan talks, filmvertoningen, muziekoptredens en andere publieke manifestaties, met als hoogtepunten het Festival Samen Tegen Racisme op donderdag 21 maart en de landelijke Demonstratie Samen Tegen Racisme op zaterdag 23 maart.

Reserveer hier voor het Festival Samen Tegen Racisme.

Samengesteld door
Maurice Seleky
Dit artikel gaat over