Pakhuis de Zwijger is culturele partner van The Raindance Project op zaterdag 14 september 2019. Dit initiatief van NGO Justdiggit bestaat uit drie simultane en gratis toegankelijke evenementen – in Nederland, Kenia en Tanzania – die vergroening positioneren als dé wereldwijde oplossing voor klimaatverandering.

Programma met Climate Reality Leaders
Muziek, dans, podiumkunsten, educatie, comedy en wetenschap komen hierbij samen op één podium. Het project wordt gelanceerd in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam, met als hoogtepunt een live verbinding tussen de drie evenementen, die voor iedereen te volgen is. Pakhuis de Zwijger verzorgt een programmaonderdeel met Climate Reality Leaders Rosa Anders en Milan van der Meulen, en gedragseconoom Eva van den Broek. ‘The Raindance Project is een belangrijk initiatief omdat het awareness creëert over de verwoestende effecten van verwoestijning. Daarom leveren we graag een inhoudelijke bijdrage vanuit Pakhuis de Zwijger. Rosa Anders en Milan van der Meulen zijn twee krachtige nieuwe stemmen in het publieke klimaatgesprek en passen perfect op het podium van The Raindance Project. Ook bijzonder wordt het optreden van Eva van den Broek die samen met het publiek onderzoekt hoe je duurzame keuzes kan maken,’ aldus Barbara Vos, programmamaker De Duurzame Stad bij Pakhuis de Zwijger.

Thema
Verwoestijning is een van de grootste bedreigingen voor onze planeet, maar met het tij is te keren als mensen gaan samenwerken. The Raindance Project wil met deze belangrijke boodschap jong en oud inspireren en zorgen voor een gevoel van eenheid en onderlinge verbondenheid. The Raindance Project organiseert daarom iedere twee jaar een serie evenementen op meerdere plaatsen in de wereld om de boodschap van vergroenen en afkoelen bij een groter publiek bekend te maken.

Complete programmering in Amsterdam
André Kuipers, Aafke Romeijn, Akwasi (spoken word), Amara Onwuka, Awanto3, Bokoesam, Carlos Valdes, De Jeugd van Tegenwoordig, Donnie, Eddy de Clercq (Soul Safari) , CUT_, Edson da Graça, Het Gezelschap, Joost van Bellen, Khalil, Naaz, Nusodia, Pakhuis de Zwijger met: Rosa Anders, Milan van der Meulen en Eva van den Broek, Pape Seck, Regginald Bosnie, Steven Pieters, The Flexican en Yung Nnelg. Presentatie: Harm Edens, Tess Milne, Floortje Dessing, Shamiro van der Geld.

Kijk hier voor meer informatie over The Raindance Project. En meld je hier aan voor het Facebook-event.

Samengesteld door
Maurice Seleky