Pakhuis de Zwijger is dit jaar samen met organisaties als EYE, Cineville en Red Light Radio culturele partner van Lente Kabinet, een van de festivals van Dekmantel. Op 25 en 26 mei presenteert Pakhuis de Zwijger drie talks op het festival in Amsterdam-Noord met het thema ‘het festival als mini-samenleving’. Maatschappelijke vraagstukken worden eerst besproken vanuit het festival-perspectief, waarna we de blik verruimen naar het leven in de stad.

ZATERDAG 25 MEI

14:45 – 15:30 FOMO
Een gesprek ingeleid door Thijs Launspach, psycholoog en co-auteur van Het Millennial Manifest, over de angst dingen mis te lopen en de invloed hiervan op je gemoedstoestand. Hoe kun je het beste omgaan met FOMO (Fear Of Missing Out) en waarom is het zo gezond om af en toe niks te doen? Jetti Steffers, mede-oprichter van club BAR in Rotterdam, en Marlon Claus, ervaringsdeskundige, schuiven aan bij het gesprek. Moderator: Maurice Seleky.

17.:15 – 18:00 De Toekomst van Drugs
Wat is de toekomst van drugs en het drugsdebat? Hoe kunnen we het taboe rondom microdosering doorbreken en wat zouden de gevolgen zijn als we alles legaliseren? Samen met Thijs Roes, journalist over drugs voor o.a. De Correspondent, Jakobien van der Weijde, oprichter van microdosing.nl, en Judith Noijen, van Jellinek onderzoeken we de toekomst van zowel drugsgebruik als het drugsbeleid in Nederland. Moderator: Maurice Seleky.

ZONDAG 26 MEI

14:45 – 15:30 Liefde en de Stad
Eind vorig jaar bracht Marjon Moed in samenwerking met 3LAB haar miniserie ‘Single‘ uit. Hierin verteld ze over haar zoektocht naar liefde en de vooroordelen rondom single zijn. Met Belle Barbé, expert jongeren en seksualiteit en mede-oprichter van Wipsite, volg je een mini-cursus seksuele voorlichting voor volwassenen en gaan we in gesprek over een gezonde (seksuele) relatie met jezelf, je hook-up en partner. Wat zijn de gevolgen van de maatschappelijk druk om een relatie te hebben en hoe verlies je tijdens de zoektocht naar liefde niet de aandacht voor jezelf? Moderator: Femke Dekker.

De talks maken deel uit van het kunst- en cultuurprogramma van Lente Kabinet. Check het hele cultuurprogramma hier: https://www.hetkabinetfestival.nl/kunst

Samengesteld door
Ewa Scheifes
Programmamaker Creatieve Industrie
Dit artikel gaat over