Het aftellen is begonnen. Over twee weken staat er weer een prachtige dag voor jullie klaar. Op allerlei groene locaties in Amsterdam en Almere kun je deelnemen aan toffe activiteiten, workshops en wandelingen. Dus ontdek de natuur in jouw buurt via een vooraf samengestelde route of ontdek zelf welke plekken jij interessant vindt, en stel je eigen groene route samen! Onze programmamakers zetten hun favorieten alvast op een rijtje. Voor het complete dagprogramma, ga naar opengroendag.nl.

AMSTERDAM

Noord, Oost, Zuid, West. In alle stadsdelen zijn ontzettend veel activiteiten te beleven. Onmogelijk om een keuze te maken, maar hierbij toch een inkijkje in onze favorieten. Op de dag zelf kun je om 10:00 starten met een wonderlijke wandeling met stadsecoloog Geert Timmermans vanaf het Marineterrein. Ga je liever met de fiets op pad? Dan kun je om 11:00 en om 14:00 in Zuidoost een fietstocht doen langs tientallen groene plekken die het stadsdeel rijk is. In het Sloterpark is een nieuw voedselbos aangelegd, kun je spelen in natuurspeeltuin Natureluur én kun je lekkers halen bij de Natuurkamer. 3+3=natuurlijk! Uiteraard kun je de dag heerlijk afsluiten met een wijntje en een rondleiding bij Wijn van Bret, dichtbij Sloterdijk. Proost en veel plezier!

ALMERE

In Almere barst het ook van de leuke activiteiten voor mensen met en zonder groene vingers. Een groot feest. Ga je mee op fietsexcursie met natuurgidsen van het IVN? Lekker met de wind door je haren langs de Lepelaarplassen. Of kom even kijken bij de Water-Landse tuinen en ervaar de rust en schoonheid van het park. Op Utopia eiland is ook van alles te beleven. Een documentaire, rondleiding of van alles leren in de schooltuinen. Wil je juist meer weten over het onderhouden van je moestuin of het verzorgen van je kippen? Bij Zorgboerderij Het Polderhuuske weten ze daar wel raad mee! Enjoy.