Meesters met Dromen, een collectief van de drie jonge docenten Emin Kececi, Bart Ongering en Yasin Yaylali, presenteert een nieuw onderwijsmanifest in Pakhuis de Zwijger op donderdag 21 februari. Het manifest wordt gepresenteerd in een programma met onder meer Simone Kukenheim (wethouder Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport in Amsterdam), diverse Tweede Kamerleden en een breed gezelschap onderwijsvernieuwers.

Manifest uitkomst van onderwijsmarathon
Het onderwijsmanifest is het resultaat van een onderwijsmaraton van 24 uur die de Meesters met Dromen samen met Pakhuis de Zwijger organiseerden in het weekend van zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. De drie docenten ontvingen toen in één etmaal ruim 100 gasten uit de onderwijswereld en daarbuiten. Met de marathon wilden de Meesters met Dromen een breed gevoerde dialoog aanjagen over de toekomst van het Nederlandse onderwijs.

‘We zijn ontzettend blij dat onze onderwijsmarathon van 2018 zich heeft geconcretiseerd in het manifest dat we op 21 februari presenteren in Pakhuis de Zwijger,’ aldus initiatiefnemer Emin Kececi. ‘Het manifest is tot stand gekomen met bijdragen van alle stakeholders uit de onderwijswereld: docenten, studenten, politici, wetenschappers, bestuurders, activisten en belangenverenigingen. Met deze inzichten hopen we de politiek en in het bijzonder onderwijsministers Van Engelshoven en Slob te inspireren tot ingrijpende verbetering van het onderwijs in Nederland.’

‘Meesters met Dromen is een geweldig initiatief dat wij van harte ondersteunen met Pakhuis de Zwijger, waar we voortdurend werken aan de oplossing van stedelijke opgaven zoals de toekomst van het onderwijs,’ zegt Egbert Fransen, directeur van Pakhuis de Zwijger.

Reserveer hier voor het programma.

Samengesteld door
Maurice Seleky
Dit artikel gaat over