Wist je dat er in Amsterdam jaarlijks miljoenen kilo’s textiel in de verkeerde bak belanden en worden verbrand? En dat mensen gemiddeld zo’n 170 kledingstukken in hun kast hebben hangen, waarvan er het afgelopen jaar 50 niet zijn gebruikt?

Wil jij deze verspilling ook stoppen en alle waarde uit je (oude) kleding en textiel halen? Word een circulaire held door deel te nemen aan de reeks online workshops en leer hoe je je kleding kunt hergebruiken, repareren en kleuren en ze zo een nieuw leven te geven. Deze reeks workshops is afzonderlijk te bezoeken en vereist geen specifieke vaardigheden.

Twee verschillende sokken? Gaten in je trui? Gaten in je favoriete spijkerbroek? Bevlekt overhemd?

De online workshopserie ‘Laat je textiel niet verloren gaan’ is vanuit het Reflow-project ontworpen om kennis over te dragen over hoe je je garderobe kunt hergebruiken, repareren, verminderen, heroverwegen, recyclen en herwaarderen! Tijdens de workshops leer je hoe je gaten in je kleding kunt repareren door het oude ambacht van kledingreparatie opnieuw te bekijken, en oude kledingstukken te herwaarderen door de wereld van natuurlijke kleurstoffen te verkennen.

Bij de workshops zit een DIY-textielkit inbegrepen, die je thuis bezorgd krijgt.

De workshops zullen in het Engels gegeven worden.

Programma

 • #1: Don’t let your textiles go to waste – A hole new story #jumpers & socks
  Online workshop – 4 maart 2021 – 19:30-21:00
  meld je aan
 • #2: Don’t let your textiles go to waste – A hole new story #jeans
  Online workshop – 1 april 2021 – 19:30-21:00
  Aanmeldingen binnenkort open
 • #3: Don’t let your textiles go to waste – A coloured new story #natural dyes
  Online workshop – 6 mei 2021 – 19:30-21:00
  Aanmeldingen binnenkort open

Binnen het Reflow-project wil de Amsterdam Pilot de lokale textielstroom van lineair naar een circulair model brengen. Een van onze doelen is om de levenscyclus van kleding te verlengen door jou in staat te stellen een circular hero te worden! De in Amsterdam gevestigde partners van Reflow zijn de gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Metabolic, BMA-Techne en Waag.

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No. 820937.

Samengesteld door
Fenno Verdaasdonk
Hoofd Marketing en Communicatie