Dit najaar sloegen FemCity en WOMEN Inc. de handen ineen. Samen maakten we een viertal programma’s en gingen we in gesprek over onderwerpen als de emancipatie-agenda van het aankomende kabinet, beeldvorming rondom seks en consent in de media, en het bespreekbaar maken van hormoon-gerelateerde klachten. Het doel? Publieke gesprekken over gelijke kansen voor iedereen, ongeacht gender of sekse.

Kijk nu alle LIVECASTS terug!

27 september: Maak een punt van emancipatie

We gingen in gesprek met kamerleden Judith Tielen (VVD), Jeanet van der Laan (CDA), Nilüfer Gündoan (VOLT) en Lisa Westerveld (GroenLinks); allen verantwoordelijk voor (een deel van) de emancipatie-agenda van hun partij. Onder ander de gelijke beloning van mannen en vrouwen, de kosten van kinderopvang en de rol van mannen bij het bevorderen van emancipatie passeerden de revue. Wil je weten waar de partijen het grotendeels over eens zijn (veel!), of waar ze van strategie verschillen (af en toe)? Kijk dan hier terug!

11 oktober: Sexpertise op je scherm: zucht of zegen?

Dit najaar kwam het derde seizoen van populaire Netflix serie Sex Education uit. De serie wordt geroemd om het vooruitstrevend, representatief en taboedoorbrekend weergeven van thema’s als seks, consent en genot. Aan de hand van fragmenten uit SpangaS, De Slet van 6VWO en Sex Education gingen we in gesprek met filmmaker Joosje Duk, producent Marlies van Amerongen, onderzoeker Pim Paddenburg en Karlijn de Blécourt van Rutgers: hoe gaan we om met public sexpertise? Kijk hier het programma terug, en hoor gelijk wat onze sprekers zelf op te biechten hadden!

9 november: Menstruatiemythes

Menstruatie: menig mens maakt het maandelijks mee, maar eigenlijk praten we er heel weinig over. Om het gesprek over hormonen, menstruatie, anticonceptie en hieraan gerelateerde klachten te openen, nodigden we huisarts Renate Schoorlemmer, gynaecoloog Anne Timmermans, film- en podcastmaker Sofie Peeters en jongerenambassadeur Laura Bas uit. Kijk hier terug om hun (persoonlijke) ervaringen en adviezen te horen!

17 november: Man, wat ben je veel in beeld

Onder leiding van Ciana Mayam werd een groot onderzoek over de representatie van vrouwen op de Nederlandse televisie gepresenteerd. De cijfers laten zien hoeveel vrouwen in Nederlandse non-fictie programma’s op tv te zien zijn en in welke rol. We gingen in gesprek met mediamakers en experts over de resultaten en praatten over the next steps met omroep-directeuren Sven Sauvé en Shula Rijxman. Benieuwd naar het onderzoek, de gesprekken en beloftes? Kijk hier terug!