De afgelopen maanden is in de Amsterdamse Poort, in een atelier tegenover New Metropolis Zuidoost, door jongeren en buurtbewoners gewerkt aan een toekomstbeeld van het gebied. Kunstenaar Munir de Vries heeft in verschillende creatieve workshops gedachten met hen gewisseld over de toekomst. In de gesprekken kwamen zorgen en kansen aan het licht en ontstonden er vragen als:” hoe verhoog je de waarde van Zuidoost met het behoud van de waarden van Zuidoost? En kunnen we onszelf trainen om de potentie in elkaar te zien in plaats van problemen?” – aldus Munir.

De gesprekken en toekomstgedachten zijn door de buurtbewoners en jongeren omgezet in hun eigen kunst en verbeelden ideeën voor de openbare inrichting van het gebied, maar zeker ook een toekomstbeeld qua sfeer en beleving. Onze vestiging New Metropolis Zuidoost is in april door Munir voorzien van een te gekke muurschildering met de titel ‘Groei’, dat geïnspireerd is op de verhalen uit de workshops en gesprekken. Het project is uitgevoerd in opdracht van CBRE Gl in samenwerking met BRAND The Urban Agency en Pakhuis de Zwijger.

Benieuwd naar de verhalen die ontstonden in het atelier? Deze worden op dit moment geïllustreerd door Munir en zullen binnenkort beschikbaar zijn. Mail naar: [email protected] – om de verhalen te ontvangen!

In navolging van de transformatie van Pakhuis de Zwijger naar online LIVECAST platform, zal vanaf 1 Mei New Metropolis Zuidoost ook starten met het uitzenden en maken van deze interactieve live uitzendingen. Blijf op de hoogte door de website van Pakhuis de Zwijger te volgen of door regelmatig de website van New Metropolis Zuidoost te checken voor de opkomende programma’s!

Groei (Growth) – Mural timelaps @ NEW METROPOLIS ZUIDOOST from Munir De Vries on Vimeo.

Samengesteld door
Fenno Verdaasdonk
Hoofd Marketing en Communicatie
Dit artikel gaat over