De bestaande fashion en textielindustrie is niet langer houdbaar en vraagt om een radicaal andere aanpak. Hoe gaat Amsterdam de overproductie en -consumptie van textiel te lijf? Het REFLOW Circular Textile Festival in Pakhuis de Zwijger is dé plek waar professionals en geïnteresseerden in circulair textiel en kleding samenkomen om te laten zien hoe het anders kan. Met workshops, talks, filmvertoning, kledingruil en volop ruimte voor ontmoeting.

Op de avond van 19 april kun je meedoen aan een repair workshop van Waag’s Textile Lab, je kleding inruilen voor nieuwe pareltjes in de pop-up Swapshop, kijken naar de film Full Circle, creatief aan de slag in de revalue workshop van Fashion Revolution of zelfs je haar laten knippen om er een trui van te laten maken. En je hoort de resultaten van het Europese project REFLOW en de laatste stand van zaken rond de Green Deal Circulair Textiel in de Metropoolregio Amsterdam.

De entree? Eén kledingstuk dat wilt je ruilen, repareren of weggeven. Klik hier voor meer info & reserveren.

Over REFLOW

Het Circular Textile festival wordt georganiseerd vanuit het Europese onderzoeksproject Reflow, dat zich richt op materiaalstromen in stedelijke omgevingen. De afgelopen drie jaar werkten Waag, Pakhuis de Zwijger, BMA Techne en Gemeente Amsterdam aan het circulair maken van textielstromen in de Metropool Regio Amsterdam. Wat is er nodig voor een duurzame stad met minder textiel-afval? Op 19 april presenteert de Amsterdamse pilot haar resultaten. Voor meer informatie over het volledige REFLOW-project en de andere pilot-steden, bekijk hier de website: https://reflowproject.eu/