Vanaf zondag 19 juni 2022, tijdens de Open Groen Dag, en gedurende de zomer is de expositie STADSGROEN van fotograaf Huub Zeeman te zien bij New Metropolis Nieuw-West.

Wat voor soorten groen zijn er te vinden in de stad? In opdracht van Pakhuis de Zwijger is fotograaf Huub Zeeman in het kader van WeMakeTheCity.Green op onderzoek uitgegaan. Voor de expositie in New Metropolis Nieuw-West, een dependance van Pakhuis de Zwijger in Slotermeer, heeft Huub Zeeman een selectie gemaakt van het stadsgroen dat hij heeft vastgelegd in Nieuw-West.

© Huub Zeeman, stamrozen aan de achterkant.

Kom langs tijdens de Open Groen Dag en bewonder wat stadsdeel Nieuw-West allemaal aan groen te bieden heeft. De deuren van New Metropolis Nieuw-West (Burgemeester Rendorpstraat 1-3) staan zondag 19 juni open tussen 12:00-17:00 uur. Daarna is de expositie, op wissellende momenten, nog de hele zomer te bekijken.

© Huub Zeeman, Veldzicht.

Over de maker

Huub Zeeman (Amsterdam Nieuw-West, 1957) fotografeert de straten van Amsterdam. Na 35 jaar achtereenvolgens werkzaam te zijn geweest als boekhouder, controller, systeembeheerder en ict-manager is hij sinds 2012 alleen nog maar bezig met fotografie. Huub maakt foto’s van gewone mensen op straat, die doen wat ze doen en zich laten zien hoe ze zijn. Ook maakt Huub, als vrijwilliger, reportages binnen het sociaal-maatschappelijk domein. Huub Zeeman is in 1995 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Autonome Vormgeving. Als fotograaf is hij autodidact.