Het is geen geheim dat de ruimtelijke groei en verandering in Amsterdam Zuidoost zich op een rap tempo door blijft ontwikkelen. Maar hoe gaat het er nu precies uitzien? Werp een kleine blik op de toekomst in New Metropolis Zuidoost, waar sinds vorige week een expositie hangt met onder andere modellen van de toekomstige Amsterdamse Poort en het Hondsrugpark.

De Amsterdamse Poort staat aan de vooravond van een flinke verbouwing. Er worden onder meer zeshonderd nieuwe woningen gebouwd, er komen meer horecagelegenheden, de buurt moet vergroenen en ook grote Shopperhal wordt gerenoveerd. Daarnaast is het de bedoeling dat de Poort niet alleen als winkelhart van Amsterdam Zuidoost zal blijven fungeren, maar ook als cultureel hart van het stadsdeel. Om een impressie te krijgen van hoe dat er nu precies uit komt te zien, heeft CBRE Global Investors, de eigenaar van het gebied, verschillende digitale afbeeldingen laten maken. Deze zijn te bekijken in New Metropolis Zuidoost.

Naast de Amsterdamse Poort hangen er ook enkele beelden met daarop informatie over en impressies van de ontwikkelingen in het Hondsrugpark, een woon- en werkwijk in aanbouw dat ligt tussen de Amsterdams Arena en de IKEA.

Wil je nou meer weten over de ruimtelijke ontwikkelingen in de Amsterdamse Poort? Kom dan op woensdag 10 november naar het programma “Een nieuw leven voor de Amsterdamse Poort” in New Metropolis Zuidoost. Op deze avond worden alle plannen voor de Poort onder de loep genomen en onderzoek we wat dit gaat betekenen voor de inwoners van Amsterdam Zuidoost. Ook kan je een kijkje nemen in ons dossier “Zuidoost Groeit“. Hierin heb je een overzicht van alle programma’s die we hebben gemaakt omtrent ruimtelijke ontwikkeling in het stadsdeel.