In EduCAUTION nodigen Yasin Yaylali en Emin Kececi experts uit in de studio van Pakhuis de Zwijger om in gesprek te gaan over het onderwijs of geven ze inspiratie voor het onderwijs. In deze aflevering ontvangen de Meesters met Dromen NTR presentator en docent, Karim Amghar.

Karim is bekend van zijn boek Van Radicaal Naar Amicaal, het televisieprogramma Karim Pakt Zijn Kans voor de NTR en als panellid van het De Wereld Draait Door (DWDD)
Naast zijn schrijf- en televisiewerk, werkt Karim als docent omgangskunde op een mbo in Rotterdam en voorheen ook als docent op een lerarenopleiding in Leiden. Karim heeft zich gespecialiseerd in de thema’s polarisatie, radicalisering, diversiteit en andere sociaal-maatschappelijke thema’s. Karim is vanuit die hoedanigheid onder meer als gast gevraagd bij talkshows RTL Late Night, DWDD en De Nieuwe Maan. In 2018 ontving hij de Compassieprijs voor het tegengaan van polarisatie en discriminatie in de Nederlandse samenleving. Emin en Yasin gaan met hem in gesprek over hoe hij zijn kansen pakt en moeilijke thema’s bespreekbaar maakt in het onderwijs.

Samengesteld door
Lisa Vlug
Programmamaker onderwijs
Dit artikel gaat over