Verse ‘vergeten’ groenten, kaas gerijpt in een schil van rozemarijn en de laatste zeevisser van Amsterdam, de seizoensopening van Pakhuis de Zwijger prikkelde letterlijk al onze zintuigen. Donderdag 1 september vond de aftrap van het nieuwe programmaseizoen plaats. Het thema van de avond was de Maaltijd van Morgen en wij gingen niet alleen met elkaar in gesprek maar ook met elkaar aan tafel. Het delen van een maaltijd is de eerste stap richting verbinding.

Het voedsel dat wij eten en in de supermarkt vinden, legt vaak vele kilometers af voordat het op ons bord belandt. Daarnaast speelt de noodzaak van duurzame landbouw een steeds prominentere rol in onze samenleving. Samen zochten wij een antwoord op de vraag: hoe kunnen wij Amsterdam klimaatneutraal, gezond en betaalbaar voeden?

Lokale boeren en partners vertelde over de duurzame producten die zij kweken en welk lekker eten daar mee gekookt kan worden. Dit mochten wij tijdens iedere gang proeven op ons bord. De laatste zeevisser van Amsterdam, Hendrik Kramer, nam ons mee in zijn verhaal over het verduurzamen van de vissersindustrie en bracht vers gevangen langoustines mee. Gedeputeerden Ilse Zaal van de Provincie Noord-Holland lichtte toe wat de provincie doet om regeneratieve, duurzame landbouw te stimuleren. De gangen werd afgewisseld met muzikale intermezzo’s van singer-songrapper Benjamin Fro.

Deze avond vormde het startpunt van een nieuw programmaseizoen waar wij met elkaar in dialoog gaan over het belang van het bouwen aan een duurzame, klimaatneutrale en inclusieve stad en land.

Check onze najaarsprogrammering hier!