Op zaterdag 17 september was het 24H Zuidoost. Rond 15.00 uur startten de vrienden van Futurelab Waag en kunstenaar Yasser Ballemans met Het Grote Taartdeelfeest, bij ons voor de deur. Door deel te nemen aan het spel kon je achteraf lid worden van het MOC (de Morele Ontwikkelingshulp Club). Deze is dit jaar opgericht (uit nood) en onderzoekt waar de scheve verdelingen in de wereld vandaan komen alsmede hoe het anders kan. Als lid van het MOC help je mee en geef je lessen in eerlijk delen en moreel handelen. Wij hebben zelf ook meegedaan en de uitkomst was schokkend: slechts 2% van het totale vermogen in de wereld behoort toe aan de helft van de wereldbevolking, het arme gedeelte. Ieder lid kon prachtig geportretteerd worden door fotograaf Wardie Hellendoorn.

Sophia A-Tjak-Hiwat en haar fantastische team van Stichting Congada verzorgden de heerlijke heri-heri maaltijd die wij zouden nuttigen. Er zijn 50 buurtbewoners en buurt professionals op de avond afgekomen! Zij werden getrakteerd op een indrukwekkend optreden van Vanessa Felter. Zij zong ons in het Surinaams toe en sprak mooie woorden over saamhorigheid en de kracht voortvloeit uit het voor elkaar klaar te staan.

Sydney Lowell nam ons mee in haar gedachtewereld over de Bijlmer en haar kijk om de opkomende gentrificatie. Tussendoor liep host Fadoua Aloui langs, om na ieder optreden de bezoekers de mogelijkheid te bieden om vragen te stellen of iets op te merken. Het waren mooie gesprekken. De avond werd afgesloten met een geweldig optreden van YaYa, de winnares van Bijlmer Got Talent. Het seizoen is hartverwarmend gestart!


Geïnteresseerd in wat we nog meer gaan doen dit seizoen? Check hier onze agenda voor aankomende programma’s!