Stichting Untold organiseert op 12 13, 14 en 15 november 2021 de 4e editie van het African Diaspora Performing Arts Festival in het Bijlmer Parktheater, de Kunstlinie en in New Metropolis Zuidoost.

Het interdisciplinaire festival vol muziek, dans en theater kenmerkt zich door de verbinding die word gelegen tussen verschillende West-Afrikaanse en Afro-Caribische kunstvormen en de eigentijdse draai die hieraan wordt gegeven. Het thema van deze editie is: “We are Africa.” Dit thema laat zien hoe verschillende kunstdisciplines geïnspireerd zijn door en verbonden zijn met het continent Afrika.

Webinar African Diaspora Performing Arts in New Metropolis Zuidoost

Als onderdeel van het festival organiseert Untold op maandag 15 november 2021 een Webinar in New Metropolis Zuidoost over de behoefte aan inclusiviteit en diversiteit in de kunst- en cultuursector in Nederland. Het implementeren van deze noodzaak blijft voor vele instellingen, festivals en cultuurpodia moeilijk. Onder leiding van Aminata Cairo, consultant en voormalig lector inclusief onderwijs aan de Haagse Hogeschool, zullen een aantal sprekers hierover met elkaar hierover in gesprek gaan om tot een aantal actiepunten te komen. Een van de gasten aan tafel is Rivelino Ligeon, artistiek leider van dansschool Be Your Own Hero en voorzitter van de stichting Dance and Care Suriname. Daarnaast zijn aanwezig choreograaf Desta Deekman, muzikaal leider van Eternity Percussion en muzikant bij Black Harmony en theatergezelschap Untold Derillio Alexander, en Jamal Bijnoe, werkzaam bij Eternity Percussion, Black Harmony en Untold, en vocal coach. Stephany Yamoah van het Ghana Dance Ensemble zal online aanwezig zijn.

Programma African Diaspora Performing Arts Festival

Vrijdag 12 november

  • 20:00-22:00 Openingsavond met dansvoorstelling Twinsfest en voorstelling ‘Taal van de Goden’. Locatie: Bijlmer Parktheater.

Kosten: €16. Tickets: www.bijlmerparktheater.nl

Zaterdag 13 november

Op zaterdag 13 november zullen er overdag diverse dans masterclasses plaatsvinden in het Bijlmer Parktheater.

  • 12:00 – 13:00 Masterclass traditionele West-Afrikaanse dans van Ghana Dance Ensemble.
  • 14:00 – 15:00 Masterclass Soca van The Myztikalz.
  • 15:00 – 16:00 Masterclass Coupé Décalé van Karismatik Project.
Kosten: €5 per masterclass. Tickets: www.bijlmerparktheater.nl
  • 20:00-22:00 Het grote Winti Concert Anyme van de muziek- en zangformatie Black Harmony. Locatie: de Kunstlinie.

Kosten: €16. Tickets: www.kunstlinie.nl

Zondag 14 november

Op zondag 14 november zijn er overdag muziekworkshops in het Bijlmer Parktheater. De deelnemers leren verschillende instrumenten en ritmes (be)spelen uit Senegal en Ghana.

  • 12:00 – 14:00 Muziekworkshop Sabar o.l.v. Ouzin Diop
  • 12:00 – 14:00 Muziekworkshop o.l.v. Ghana Dance Ensemble.

Kosten: €5 per workshop. Tickets: www.bijlmerparktheater.nl

  • 17:00 – 19:00 Première van muziektheatervoorstelling Musiki. Locatie: Bijlmer Parktheater.

Kosten: €16. Tickets: www.bijlmerparktheater.nl

Maandag 15 november

  • 15:30 – 17:00 Webinar African Diaspora Performing Arts

Gratis. Locatie: New Metropolis Zuidoost.