Tip 1: Adopteer een kerstboom

Altijd al iets willen adopteren? Maar niet zo een fan van een zeehond of een gouden leeuwaapje… Adopteer dan nu een kerstboom. Deze kan je na kerst weer terugbrengen en wordt dan opnieuw geplant. Volgend jaar staat jouw kerstboom weer voor je klaar. Zo ga je de massale, jaarlijkse verbranding van kerstbomen tegen.

©Unsplash

Tip 2: Recycle je kerstoutfit

Je wil er natuurlijk leuk uitzien tijdens de kerst! Daar hoort een toffe outfit bij. Het is natuurlijk zonde om elk jaar een nieuw outfit te kopen, wat je maar één keer draagt en daarna in de kast blijft hangen. Draag je outfit daarom nog een keer en wissel af met een paar andere kerstoutfits!

©Depositphotos

Tip 3: Pak je cadeaus duurzaam in

Gebruik oude magazines, kranten of schoenendozen en pak je cadeaus op een creatieve en duurzame manier in. Zo voorkom je de massale verspilling van papier.

©Depositphotos

Tip 4: Maak een duurzaam en groen kerstdiner

Bij kerst hoort ook lekker eten. Maak een duurzaam kerstdiner! Kook bijvoorbeeld iets dat vegan of vegetarisch is en maak niet teveel, zo voorkom je voedselverspilling. Koop zoveel mogelijk producten die weinig verpakking hebben of anders makkelijk recyclebare verpakkingen.

©Depositphotos

Tip 5: Gebruik LED-lampjes

Sfeerlichtjes en kerst zijn vaak onlosmakelijk verbonden en het is begrijpelijk dat je weer lichtjes door het huis en in de boom wilt hangen. Kies voor LED-lampjes en als je dan toch bezig bent, vervang gelijk de oude gloeilampen voor LED-lampen. Net zoveel sfeer en een stuk minder verbruik!

©Depositphotos

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips, bekijk er nog meer hier!