Movies that Matter organiseert samen met Pakhuis de Zwijger elf gratis vertoningen van spraakmakende films uit de festivalselectie van Movies that Matter Festival 2020. Daarbij presenteren we bij elke film een live verdiepingsprogramma waarbij de filmmakers en aansprekende gasten aanwezig zijn. Zo bieden we deze films en de makers een online podium om in gesprek te gaan met hun publiek, nadat het festival door de coronacrisis werd geannuleerd. Op deze pagina kun je van 20 t/m 24 september ‘Lola vers la mer’ bekijken en alvast je online plekje reserveren voor het nagesprek tijdens de LIVECAST op 22 september. Na je reservering krijg je de juiste instructies hoe je deze LIVECAST bij kunt wonen en zelfs via ZOOM mee kunt praten!

Wil jij graag een bijdrage leveren aan Movies that Matter voor de film? Dat kan. Klik hier.

 

 

Het nagesprek is in het Engels, de film is Frans gesproken en Nederlands ondertiteld.

Naar aanleiding van de film Lola vers la mer gaat moderator Bahram Sadeghi in gesprek met regisseur Laurent Micheli en kinderpsychologe Coralie Fuchs (Kennis- en zorgcentrum genderdysforie, VUmc) over adolescentie in een heteronormative samenleving en de niet vervulde verwachtingen van ouders.

Over Lola vers la mer

Lola is een 18-jarig trans vrouw. Ze woont in een opvanghuis met haar enige vriend, Samir. Als haar moeder overlijdt, zorgt vader Philippe ervoor dat Lola de begrafenis mist. Hij schaamt zich voor haar en weigert te accepteren dat Lola niet langer Lionel is. Lola’s geslachtsveranderende operatie is gepland over vijf weken. Haar moeder zou betalen, en nu heeft Lola het geld er niet voor.

Als Lola haar moeders as steelt, steelt Philippe de urn weer terug. Hij wil de wens van zijn vrouw vervullen om haar as te verstrooien in de duinen bij de Belgische Noordzee. Lola (een indrukwekkend debuut van Mya Bollaers) heeft gezworen haar moeder niet te verlaten, en samen rijden vader en dochter richting de kust. Met de urn en hun verstoorde verleden tussen hen in, moeten ze in het reine komen met hun verdriet en hun gevoelens voor elkaar.

Credits

  • Regisseur: Laurent Micheli
  • Jaar: 2019
  • Lengte: 90 minuten
  • Taal: Frans
  • Ondertiteling: Nederlands
This event is developed by
The moderator of this event is
Bahram Sadeghi
Schrijver/ Moderator
Programme seriesMovies that Matter 2020

Movies that Matter organiseert samen met Pakhuis de Zwijger vertoningen van spraakmakende films uit de selectie van Movies that Matter. Daarbij presenteren we bij elke film een live verdiepingsprogramma met filmmakers en aansprekende gasten. Zo bieden we deze films een online podium en de makers de gelegenheid om in gesprek te gaan met hun publiek.