Eerste bijeenkomst Amsterdam City Fest

Amsterdam host als Innovation Capital of Europe een festival rondom toonaangevende innovaties in de stad.
Reageer

Op 13 maart vond de eerste partnerbijeenkomst van Amsterdam City Fest 2017 plaats. Amsterdam City Fest is een evenement van 22 tot en met 26 november dat gedragen en ingevuld wordt door alle partijen die betrokken zijn bij stedelijke innovatie. Belangstellenden uit o.a. het bedrijfsleven en de start-up wereld kwamen samen voor de presentatie van de eerste plannen van dit meerdaagse festival, maar er was vooral veel ruimte voor ideeën voor die gezamenlijke invulling van, en mogelijkheden van deelname aan dit unieke evenement.

Aanleiding
Amsterdam doet het goed. Onze innovatiebenadering, die draait om het verbinden van technologische en sociale innovatie en de bijzondere wijze waarop bottom-up initiatieven door de stad worden omarmt, is niet onopgemerkt gebleven. Publiek, privaat en particulier ontwikkelen samen nieuwe innovatie instrumenten om samenwerking en nieuw initiatief te stimuleren waar leefbaarheid centraal staat. Zo vinden we oplossingen voor complexe opgaven in de stad, die niet alleen goed zijn voor onze stad, maar waar ook andere steden van kunnen profiteren.

In 2016 werd Amsterdam vanwege deze bijzondere aanpak uitgeroepen tot Innovation Capital of Europe 2016-2017. Die erkenning, maar vooral de vele, reeds geboekte en nog te boeken, resultaten, willen we graag vieren tijdens Amsterdam CityFest 2017.

Professionals uit de hele wereld komen in Amsterdam samen om aan grote en complexe uitdagingen van stedelijke innovatie te werken, en te leren over en van de ‘Amsterdam Approach’, onze slimme stedelijke en regionale innovatie-aanpak. Tegelijkertijd kunnen bewoners van Amsterdam en de metropoolregio kennismaken met de vele, bestaande publieke en private stadsinitiatieven. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal om de stad mooier, leefbaarder, duurzamer, socialer en ook economisch sterker te maken?