Water Republic


Werken aan Amsterdam als waterstad

Water Republic 2025 is een denkbeeldige staat van water, bedacht om meer met water te doen in Amsterdam en haar regio. Het jaar 2025 staat centraal, omdat Amsterdam dan haar 750e verjaardag viert en de elfde editie van SAIL plaatsvindt. Een aantal jaar geleden werd Water Republic gelanceerd en het idee krijgt nu nieuw leven ingeblazen. We willen samen grote waterthema’s op een positieve manier aan een internationaal publiek presenteren. Waterexperts, kunstenaars, wetenschappers en alle andere geïnteresseerden worden expliciet uitgenodigd mee te denken over waterthema’s.


Terugkijken

Toon meer programma's

Magazine


Een Pakhuis vol boeken – september 2015
Door Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum.
Verslag debat Watervisie Amsterdam
Hoe kunnen we het Amsterdamse water beter benutten en het groeiend gebruik ervan slimmer ordenen?
Event #3: Rebuild by Design
Hoe maak je Amerikaanse steden waterbestendig? Tijdens de afgelopen editie van Water Republic presenteerde een aantal architecten hun ideeën hierover.
Hoe Nederland leeft met water
Na de storm Sandy in de Verenigde Staten moest het land een manier vinden om met water te leven, in plaats van er altijd weerstand aan te bieden. Henk Ovink zag een uitdaging en ging die aan.
Drijvende scholen in Lagos
Overbevolking. Slechte infrastructuur. Klimaatverandering. Landdegradatie. Het speelt allemaal in de kustregio’s van Afrika. Het Amsterdamse architectenbureau NLÉ bedacht een duurzame oplossing: The Makoko Floating School.
Composteilanden voor afval
Wat als een stad meer afval produceert dan het kan verwerken, en meer inwoners heeft dan ruimte? The Green Loop biedt uitkomst: een enorm composteiland.
Plastic walvis maakt grachten plasticvrij
In je eentje een wereldwijd probleem aanpakken? Het kan. Drie jaar geleden begon Marius Smit zijn strijd tegen plastic afval. Nu is Plastic Whale het eerste professionele plasticvisbedrijf ter wereld.
Meer artikelen Bekijk alle artikelen