Global Trends

Zuiver op de graat

Vis eten met een goed geweten: kan dat nog?
woensdag 26 sep, 20.00
wo 26 sep, 20.00
IJ Zaal
Reageer

Vis is lekker en gezond. Maar ondertussen staan de oceanen onder druk en wordt de rode lijst met vissoorten steeds langer. Naar schatting is éen derde van de wereldwijde visbestanden overbevist. Kweekvis biedt een oplossing. Maar aquacultuur kan ook nadelige gevolgen hebben voor de natuur, zoals watervervuiling, medicijngebruik en achteruitgang van mangrovebossen. En hoe zit het met de leefomstandigheden van de vissen? Kan je met slinkende visbestanden en de impact van aquacultuur op natuur en milieu nog wel vis eten? Welke keurmerken bieden soelaas en wat betekenen ze eigenlijk? En hoe maak je vervolgens de juiste keuze? Deze avond gaan we hierover in gesprek met de visserij, wetenschappers, de industrie, milieuorganisaties, de supermarkten én de consument.

Met in dit programma onder anderen

woensdag 26 sep, 20.00
IJ Zaal
Reserveer
Deze 2 mensen zijn aanwezig