WOMEN Inc.

Zorgende vaders en werkende moeders:

Wat is de rol van media bij het in stand houden van traditionele rolverdeling?
Gratis toegang
dinsdag 3 jul 2018, 20.00
di 3 jul 2018, 20.00
Grote zaal

De media hebben grote invloed op hoe mensen elkaar zien. Daarmee is er voor mensen werkzaam in de media een belangrijke taak weggelegd om de vastgeroeste vooroordelen en stereotypen te doorbreken.

Voor vrouwen op de arbeidsmarkt is er de afgelopen 50 jaar veel veranderd. Maar ook al zijn vrouwen meer gaan werken, zij zijn niet minder gaan zorgen. Het stereotype van de “zorgende moeder” en “werkende vader” is nog steeds de gangbare norm.

Welke rol spelen de media bij het in stand houden van deze traditionele rolverdeling? Waarom krijgen vrouwen in de media nog altijd vaker vragen over hun thuissituatie dan mannen? En zijn vrouwen echt beter in zorgen dan mannen of wordt dit meer van hen verwacht?

  • Tanja Jadnanansing is moderator;
  • Keynote spreker Liza Mügge gaat het hebben over hoe nature en nurture zich tot elkaar verhouden in ons begrip van gender en wat de rol hierin is van de media;
  • Ahmet Polat bespreekt hoe beeldvorming over zorg- en werktaken de kansen van vaders beïnvloedt;
  • Noor Spanjer onderzoekt met scherpe humor stereotyperende vrouwenrollen;
  • In het afsluitende panel gaan onder andere Marc Oosterhout, medeoprichter N=5, Emma Jackson, Head of Economic Newsdesk NOS, en Anne Martens, redacteur wetenschapsprogramma Focus, in debat met elkaar.

Deze bijeenkomst is gemaakt voor professionals werkzaam in de media en geïnteresseerden in het onderwerp.

18:30 uur  Optioneel diner (betaald, via ticket)
19:30 uur  Inloop
20:00 uur Aanvang programma (Grote zaal)
22:00 uur Einde

Aanmelden
Op dinsdagavond 3 juli organiseert WOMEN Inc. een kennissessie voor mediamakers. Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van de Alliantie Samen Werkt Het! en de Coalitie Beeldvorming in de Media.

Meld je nu aan via de aanmeldknop rechtsboven op deze pagina.

Kosten
We kunnen de sessie kosteloos aanbieden door de samenwerking met onze partners. Voorafgaand aan het programma om 18:30 uur is het mogelijk gebruik te maken van een diner optie. De kosten hiervoor bedragen voor diner (inclusief glas wijn en koffie na) €20,- excl. service. Koop hiervoor een kaartje via deze link.

Gratis toegang
dinsdag 3 jul 2018, 20.00
Grote zaal
Deze 117 mensen waren aanwezig