Creatieve Industrie

Zomergasten decorpitch: finale

VPRO Zomergasten krijgt een nieuwe look. Wie wint de pitch en krijgt de decorklus van de VPRO?
donderdag 30 mrt 2017, 20.00
do 30 mrt 2017, 20.00
Grote zaal

Het decor van VPRO's Zomergasten wordt vernieuwd en daarvoor hebben we de creatiefste geesten gevraagd om met ons mee te denken en te ontwerpen. Op het podium bij Wilfried de Jong en Wim Pijbes wordt de winnaar bekend gemaakt. Wie wint de pitch en krijgt de decorklus van de VPRO?

VPRO Zomergasten is het drie uur durende live televisieprogramma waarin een gast zijn of haar favoriete televisiefragmenten laat zien en daarover in gesprek gaat. Niet alleen de inhoud, maar ook de vorm van het programma is iedere zomer weer onderwerp van gesprek. Het programma, dat in 2014 de Ere-Nipkowschijf kreeg, heeft de afgelopen dertig jaar talloze metamorfoses ondergaan. Van het allereerste décor van Alex van Warmerdam tot de gelaagde set uit 2014 van de ontwerpers van Concrete.

Dit voorjaar werken wij aan een nieuw decor en hebben wij ontwerpers en andere creatieve geesten gevraagd om mee te denken. En met succes! De afgelopen weken kwamen al tientallen ideeën binnen voor een nieuw decor en de deadline voor de inzendingen ligt op 28 februari. VPRO Zomergasten selecteert op 16 maart vijf ideeën uit alle inzendingen. Deze ideeën worden deze avond tijdens de finale gepitcht. VPRO Zomergasten kiest uit deze laatste vijf ideeën een partner om het nieuwe decor mee te gaan ontwikkelen*.

Met diverse gasten zoals Wim Pijbes en Damiaan Denys, visuals door Urbi et Orbi en Wilfried de Jong als spreekstalmeester.

*De VPRO gebruikt alleen het winnende idee, met de andere ideeën wordt niets gedaan. De uiteindelijke winnaar krijgt een betaalde opdracht waarbij als voorwaarde geldt dat de VPRO alle rechten verwerft op het decor.  

donderdag 30 mrt 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 145 mensen waren aanwezig