Creatieve Industrie

Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Creatieve ZZP'er en life is good. Maar wat gebeurt er als je ziek wordt en (tijdelijk) niet meer kunt werken?
vrijdag 30 okt 2015, 16.00
vr 30 okt 2015, 16.00
Expo

Maar liefst 50% van de ZZP’ers blijkt niet verzekerd te zijn tegen arbeidsongeschiktheid. In de creatieve industrie is dat zelfs meer dan tweederde. Hoog tijd om weer een editie te besteden aan dit belangrijke onderwerp. Tijdens deze editie van For Your Information, georganiseerd door FNV KIEM en Pakhuis de Zwijger, geven we uitleg over de mogelijkheden om je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Denk maar even terug aan afgelopen zomer, toen het noodlot toesloeg bij zelfstandige creatieveling Lars (door een mountainbike ongeluk liep hij een dwarslaesie op en raakte verlamd). Gelukkig voor Lars kwamen zijn vrienden in actie met Paddle for Lars, dat veel aandacht kreeg in de media en waarmee ze inmiddels meer dan 272.018 euro ophaalden voor zijn levensonderhoud en herstel.

‘Ik begrijp het heel goed dat zoveel mensen onverzekerd zijn voor arbeidsongeschiktheid. Niet alleen zijn de premies hoog, ook de kleine lettertjes zijn vaak een doorn in het oog, de verzekering keert niet altijd uit waar mensen behoefte aan hebben’, zegt Peter van den Bunder, bestuurder bij FNV KIEM.

Naast de standaard verzekeringen gaan we ook in op mogelijkheden zoals het Broodfonds:

  • Wanneer ben je arbeidsongeschikt?
  • Welke arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen bestaan er?
  • Wat is het verschil tussen een broodfonds en een arbeidsongeschiktheidsverzekering?
vrijdag 30 okt 2015, 16.00
Expo
Deze 42 mensen waren aanwezig