De Stad

Zelf duurzaam wonen

Hoe kan ik mijn huis energieneutraal maken en wat is daarvoor nodig?
dinsdag 11 jul 2017, 20.00
di 11 jul 2017, 20.00
Grote zaal
Reageer

Alles wat je over duurzaam wonen wilde weten, maar nooit hebt durven vragen. Hoe krijg je een bestaande woning energieneutraal, wat is daarvoor nodig en wat kost dat? Wat is eigenlijk het verschil tussen een zonnepaneel en een zonnecollector en wat kost zoiets nou? En als ik nou geen plat dak heb, wat dan? En die subsidies, hoe zit dat? Tijdens deze avond gaan we in gesprek om de mogelijkheden van het energieneutraal maken van jouw woning te verkennen. Met nieuwe technieken en innovaties wordt het steeds makkelijker en betaalbaarder. We gaan inspireren met voorbeelden en informeren met hands-on tips zodat je aan het einde van het programma aan de slag kan om je huis energieneutraal te maken.

  • De afdeling Ruimte en Duurzaamheid, waar Bob Mantel voor werkt, ontwikkelt een duurzame visie op ieder schaalniveau, van portiek tot metropool. Daarnaast zet de afdeling zich in voor het uitwerken van die visie tot concrete voorstellen en inrichtingsplannen en het mogelijk maken van die ontwikkelingen.
  • Wigger Verschoor is mede-oprichter en operationeel directeur van ThuisBaas Energieneutraal, het innovatieve advies- en ontwikkelbedrijf voor energieneutrale retrofit van bestaande woningen. Hij is daarnaast ook een betrokken stadmaker en werkt vanuit creative agency Urban Jungle aan de her- en doorontwikkeling van de stad.
  • Edward Zevenbergen is directeur projecten bij BPD. BPD heeft in bijna drie decennia een grote kennis opgebouwd op het gebied van duurzaamheid en duurzaam ontwikkelen.
  • Binnen AM werkt Maarten Markus nu anderhalf jaar actief aan het projectspecifiek maken van duurzaamheidsdoelen en kennisdeling op project-, bedrijfs-, en brancheniveau. Op projectniveau leidt dit bijvoorbeeld tot de uitrol van energieneutrale, all-electric wijken zoals de Schoemaker Plantage in Delft en het realiseren van circulaire gebieden zoals in gebiedsontwikkeling Wickevoort te Haarlemmermeer.
  • Gerard Kohsiek is één van de oprichters van Wonam, een woningbouworganisatie die inspeelt op de grote behoefte van het (jonge) middensegment aan betaalbare huurwoningen. Wonam opereert vanuit maatschappelijke betrokkenheid en investeren voor de lange termijn.
  • Vanuit Stichting BRIQS organiseert Remko Zuidema de invloed van persoonlijk gebruik op (t)huis, gebouw en buurt ontwikkelingen. Schrijver van diverse publicaties rond open sociale, circulaire en Aardgasvrije gebouwen met systematisch ruimte voor aanpassing. Met OpenWonen.nl, Briqs.org en OpenGebieden.nl voor downloads, voordelen en voorbeelden in Nederland en ver daarbuiten.

Bekijk hier verschillende afleveringen over duurzaamheid van Bouw Woon Leef.

dinsdag 11 jul 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 111 mensen waren aanwezig