In artikel 1 van de Nederlandse Grondwet staat dat “…discriminatie op basis van godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, niet is toegestaan.” Helaas komt discriminatie en uitsluiting op basis van bovengenoemde kenmerken nog veel te vaak voor in de Nederlandse maatschappij. Wat kun je zelf doen als je het slachtoffer bent van discriminatie en uitsluiting? Hoe ondersteun je in zo een geval als bijstander het slachtoffer? Bij welke instanties kun je terecht als je een melding wilt doen?

Programma:
Tijdens de interactieve virtuele workshop gaan de deelnemers, aan de hand van waargebeurde casussen die gemeld zijn bij het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam, dieper in op verschillende vormen van alledaags racisme. Aan het einde van de workshop presenteert elke groep de bevindingen en demonstreren zij hoe je effectief kunt reageren op alledaags racisme aan de hand van hun casus. Deze workshop is een samenwerking tussen Humanity in Action Nederland en Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam in het kader van de Week tegen Racisme 2021.

Aanmelden kan via het formulier bij de reserveerknop, de workshop vind geheel online plaats via zoom. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, wacht niet te lang en meld je op tijd aan.

 

Podcast

Luister hier ook de podcast die we in het teken van de Week Tegen Racisme maakten met Raissa Biekman en Ewout van den Berg.


Luister- en abonneer ook via Apple Podcasts en Spotify.

Dit programma is ontwikkeld door
In samenwerking met
Mediapartner
ProgrammareeksWeek Tegen Racisme 2021

Pakhuis de Zwijger en Comité 21 maart organiseren van 15 t/m 19 maart 2021 de derde editie van de jaarlijkse Week Tegen Racisme (WTR), een programma in aanloop naar de landelijke Demonstratie Tegen Racisme. De WTR biedt een interdisciplinair programma vol theater, film, muziek, spoken word, storytelling, lezingen, workshops en dialoog. Hierbij werken we samen met kunstenaars in allerlei disciplines, maatschappelijke organisaties en stadmakers. Tijdens het festival agenderen we een groot aantal onderwerpen binnen de hoofdthema’s racisme en discriminatie, zo behandelen we onder meer politiek, onderwijs, vluchtelingen-vraagstukken en klimaatracisme. Dit jaar zal deze geheel online plaatsvinden middels LIVECAST.