De Stad

Workshop çiğ köfte maken

Samen gaan we rauwe vleesballen maken, met muziek en verhalen uit de wijk, Amsterdam en Turkije.
dinsdag 16 okt 2018, 19.30
di 16 okt 2018, 19.30
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

Allemaal al een beetje bijgekomen van de rauwe discussie bij de eerste Toerkoes in Nieuw-West? Laten we hopen van wel, want we gaan verder, maar nu met (vegetarische) rauwe vleesballen! We nodigen jullie van harte uit om - onder begeleiding - gezamenlijk çiğ köfte te maken. De spullen en ingrediënten regelen wij, als je dan alle instructies volgt, dan hebben we tegen het einde van de avond een lekker hapje om af te sluiten. Is dat het? Nee! Terwijl iedereen druk bezig is met çig köfte maken, hebben we ook volksverhalen voor je in petto. Verhalen uit de wijk, verhalen uit Amsterdam én ook verhalen uit Turkije.

‘Toerkoes in Nieuw-West’ is een nieuw initiatief waarbij de focus ligt op de diverse Turks-Nederlandse gemeenschappen in Amsterdam. Wat zijn de behoeftes? Tegen welke problemen loopt men aan? Of heel simpel, hoe ziet het leven van een ‘Toerkoe’ in Nieuw-West er nou überhaupt uit? De komende maanden gaan we dit gezamenlijk uitvogelen. Doe je mee? Iedereen is welkom! 

dinsdag 16 okt 2018, 19.30
New Metropolis NW
Deze 13 mensen waren aanwezig