De Stad
Vrouwen van Nieuw-West

Workshop: Analoge Fotografie

Tweedelige introductieworkshop waarin je leert fotograferen met een analoge camera.
donderdag 14 nov, 19.00
do 14 nov, 19.00
New Metropolis NW
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats in New Metropolis Nieuw-West, onze dependance in Amsterdam Nieuw-West.

In de tweedelige workshop leren de deelnemers technieken om foto’s te maken met een analoge camera en ook om deze foto’s handmatig te ontwikkelen in de nieuwe donkere kamer van New Metropolis.

In de eerste workshop legt fotograaf Jan-Willem Bogers uit wat het verschil is tussen digitale en analoge fotografie. Ook krijgen de deelnemers een aantal handvaten mee om een mooie foto te maken. Vervolgens krijgen de deelnemers een week lang een analoge camera mee om foto’s te maken in de omgeving en van elkaar. Na een week levert iedereen de camera in en ontwikkelen wij de foto. In het tweede deel van de workshop duiken de deelnemers de Doka in en leren ze hoe ze een negatief kunnen ontwikkelen tot een foto.

1e deel van de workshop: donderdag 14 november 2019 van 19.00 – 21.00 uur
2e deel van de workshop: donderdag 28 november 2019 van 19.00 – 21.00 uur

Deze eerste editie van de workshop Analoge Fotografie organiseren we in het kader van het fotoproject Vrouwen van Nieuw-West en kan alleen door vrouwen uit Nieuw-West bezocht worden. 

Aanmelden kan met een mail naar femke@dezwijger.nl.