Creatieve Industrie
Bis Publishers presenteert

Work Don’t Shop – Productivity Workshop for Creative People

Hoe krijg je meer focus in je leven, werk en projecten? Maak keuzes, doe minder, doe het beter. Beperkingen stimuleren creativiteit.
maandag 14 jan, 20.00
ma 14 jan, 20.00
Studio

De ToDon’tCompany presenteert Work Don’t Shop. Een productivity workshop voor creatieve mensen. De workshop behandelt thema’s uit het boek 'Don’t Read This Book — Timemanagement for Creative People' en het spel 'Don’t/Do This — Thought Experiments for Creative People'. Beiden zijn gebaseerd op de 'ToDon’tList method': maak keuzes, doe minder, maar doe het beter. Denk ‘inside the box’: beperkingen stimuleren creativiteit. Door de juiste keuzes te maken krijg je niet alleen focus in je leven, maar ook in je werk en projecten. Met behulp van heldere oefeningen leer je de ToDon’tList-methode kennen.

Neem mee wat voor jou werkt. Ook gaan we aan de slag met het Don’t/Do This spel – waarbij je letterlijk creatief wordt door beperkingen. Vind de ‘loopholes’. Wat is echt belangrijk? Wat doe je wel en wat doe je vooral niet? Hoe blijf je weg van zijpaden? Hoe definieer je dat op een eenvoudige manier?

Donald Roos is typografisch ontwerper. Hij ontwerpt veel voor het scherm. Van filmtitels tot interfaces. Hij was lange tijd docent aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij initieert samen met andere professionals uit verschillende disciplines eigen projecten als de ToDon’tCompany, Brandbook en VetteLetters. Zijn grootste probleem: teveel ideeën en te weinig tijd. Daarom kwam hij met de ToDon’tList—methode.

Instagram @bureaudonald / Linkedin

 

Anne de Bruijn is freelance copywriter. Onder haar opdrachtgevers bevinden zich zowel bekende Nederlandse musea als corporate organisaties. Als geen ander weet ze hoe je een verhaal tot de essentie terugbrengt. Laat alle mooie woorden weg en vertel alleen wat je werkelijk wilt zeggen. Samen met Donald schreef zij o.a. ‘Don’t Read This Book’. Op dit moment werken ze aan de opvolger ‘Don’t Buy This Book — Entrepreneurship for Creative People’.

Instagram @acertainmissbrown / Linkedin

 

maandag 14 jan, 20.00
Studio
Deze 47 mensen waren aanwezig