De Stad

Woonwensen van stadsveteranen

In de serie Oud worden in de stad – Bas Liesker over woonwensen van de oudere stedeling.
woensdag 14 dec 2016, 18.00
wo 14 dec 2016, 18.00
Expo

Amsterdam is een stad van jonge mensen, maar in de komende decennia neemt het aandeel senioren ook hier toe. Is de stad een goede omgeving om oud te worden? Is Amsterdam voldoende voorbereid op een groeiende groep zeventig- en tachtigplussers? Aan wat voor woningen, voorzieningen en vertier hebben zij behoefte? Kortom: wat wil de moderne stadsveteraan? Stadslicht onderzoekt in een serie van drie colleges wat het betekent om oud te worden in de stad, gaat in op woonwensen van senioren en hoe zij zichzelf organiseren.

Bas LieskerHoe kijken senioren in de stad naar hun woning en woonomgeving? Op welke manier worden zij in staat gesteld op een zo prettig mogelijke manier oud te worden? Bas Liesker deed daar onderzoek naar, vroeg het senioren zelf en muntte de term stadsveteraan. Dat zijn geen zielige ouderen, maar mensen die zoveel mogelijk midden in het leven staan en heel bewust voor de stad gekozen hebben. Architect Liesker gaat in dit college in op de woonwensen van stadsveteranen. Wat zijn naast drempelvrije woningen wensen van deze toenemende groep stedelingen? Zoeken zij de veiligheid van het seniorencomplex of juist de variatie van de gemengde buurt?

Bas Liesker is architect en partner van Heren 5 architecten, een middelgroot architectenbureau, dat onder meer in Amsterdam diverse woongebouwen heeft gerealiseerd. Daarnaast besteedt het bureau veel aandacht aan onderzoek.

Dit programma is om 19 uur afgelopen.

woensdag 14 dec 2016, 18.00
Expo
Deze 49 mensen waren aanwezig