De Stad

Wie mag in Amsterdam wonen?

Amsterdam wil 50.000 nieuwe woningen toevoegen. Welke Amsterdammers maken kans om daar te gaan wonen?
maandag 22 feb 2016, 20.00
ma 22 feb 2016, 20.00
Grote zaal

PakhuisNUL20 is een talkshow over woonkwesties in de regio Amsterdam. Met interviews, debat en ruimte voor nieuwe initiatieven. In de vijftiende editie zijn de hoofdonderwerpen: 'Koers 2025', Meer tijdelijke huur: vloek of zegen en '100 jaar Amsterdamse school'.

Programma

INTERVIEW Eric van der Burg over Koers 2025

Amsterdam wil in tien jaar 50.000 nieuwe woningen toevoegen. Het college presenteerde kort geleden in Koers 2025 twaalf extra locaties om vanaf 2020 ruimte te bieden voor twaalfduizend nieuwe woningen. Waar is ruimte voor al die woningen? Wat voor soort woningen komen daar? En welke Amsterdammers maken kans om daar te gaan wonen? In gesprek met de wethouder Ruimtelijke Ordening Eric van der Burg.

Reacties op Koers 2025

Bouwende partijen reageren op de bouwplannen en -ambities van het Amsterdams college. Met onder andere reacties van Stadgenoot (Gerard Anderiesen) en Bouwinvest (Ebe Treffers).

PRESENTATIE 100 Jaar Amsterdamse school

In 2016 viert de Amsterdamse school haar 100-jarig bestaan. In maart opent het vernieuwde en sterk uitgebreide Amsterdamse School Museum Het Schip de deuren van haar nieuwe locatie; Het Stedelijk Museum organiseert een tentoonstelling en het hele jaar door worden bijzondere gebouwen uit die bouwperiode opengesteld en uitgelicht. Wat kan Amsterdam allemaal verwachten? Museum-directeur Alice Roegholt licht toe.

DEBAT Meer Tijdelijke Huur: Vloek of Zegen?

Bij de Tweede Kamer ligt een wetsvoorstel om de mogelijkheden voor tijdelijke verhuur te verruimen. Vergelijkbaar met het campuscontract komen er mogelijkheden om alle jongeren eerst een tijdelijk contract aan te bieden voor vijf jaar. Daarnaast krijgen verhuurders de mogelijkheid tijdelijke contracten voor maximaal één jaar af te sluiten. Welke effecten kunnen we van deze nieuwe wetgeving verwachten voor Amsterdam en omgeving?

Met o.a. Winnie Terra (voorzitter Huurdersvereniging Amsterdam), Marien de Langen (bestuurder Stadgenoot) en Abel Heijkamp (Bond Precaire Woonvormen).

Vanaf half tien: netwerkborrel
maandag 22 feb 2016, 20.00
Grote zaal
Deze 298 mensen waren aanwezig