De Stad
Theatervoorstelling

Wie is Baas? (UITVERKOCHT)

Wat is de impact van het koloniale heden op het dagelijks leven van jongeren uit de Bijlmer?
vrijdag 8 nov, 20.00
vr 8 nov, 20.00
IJ Zaal

'Omdat ik geen witte huidskleur heb, denken sommige mensen dat ik dingen niet kan betalen. Stellen ze vragen over de Nike-schoenen die ik draag. Hoezo denk je dat ik die niet kan betalen? Blijkbaar zijn witte mensen rijker dan zwarte mensen.' WIE IS BAAS? is geschreven door jongeren van 3 VMBO van Open Schoolgemeenschap Bijlmer en uitgevoerd door Studio 52nd, Het Geluid Maastricht en VIA ZUID. De jongeren reageren op het publieke debat over het koloniaal verleden van Nederland en de impact die dit heeft op hun dagelijkse leven. Met nagesprek over hoe we om moeten gaan met de krampachtige reacties van (witte) Nederlanders rondom het koloniaal verleden.

Informatie nagesprek:
Na afloop vindt er een panelgesprek plaats over de vraag hoe we om moeten gaan met automatische reacties, reflexen en krampen van (witte) Nederlanders rondom het koloniaal verleden. Onder leiding van moderator Jurenne Hooi schuiven o.a. drs. Glenn Helberg, één van onze theaterdocenten en twee van de jongeren van de OSB aan. Daarnaast geeft wetenschapster Leticia Nieto ons in een videoboodschap uitleg en tips vanuit haar aanpak tegen discriminatie en het buitensluiten van minderheden-groepen.

Wie is Baas? wordt mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, BankGiro Loterij Fonds, Provincie Limburg, Fonds 21, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, AMVJ Fonds en de Gemeente Amsterdam. 

 

 

vrijdag 8 nov, 20.00
IJ Zaal
Deze 60 mensen waren aanwezig