Creatieve Industrie

I’ve got a feeling…

Dé talkshow voor de creatieve industrie, deze keer met o.a. Het Burnout-Dagboek, Man Tears, ANGELUS & Monochrome.
dinsdag 10 jul 2018, 20.00
di 10 jul 2018, 20.00
Studio

What’s Up? is dé talkshow voor de creatieve industrie en ook deze maand nodigen we weer toffe sprekers uit om jou iets te vertellen over hun meest recente werk. Van mode en industriële vormgeving tot film en fotografie; van reclame en muziek tot architectuur, grafisch ontwerp en gaming, met één gemeenschappelijk thema dat hen bindt. Deze keer vier makers die niet bang zijn hun gevoelens te tonen, hun gut feelings te volgen en om gevoelige onderwerpen aan de kaak te stellen in hun creatieve werk.

Burn-out dagboek

Na een grote, frustrerende opdracht kon illustrator Maaike Hartjes opeens helemaal niks meer. Alleen al de gedachte aan werk werd haar al te veel. Als een maand rust weinig verbetering brengt, probeert ze zichzelf te motiveren door een dagboek bij te gaan houden, maar wel op haar eigen manier: met tekeningen en collages. In Burn-out dagboek geeft Maaike Hartjes de lezer een kijkje in dat dagboek. We lezen mee over haar paniekaanvallen, vermoeidheid en depressieve gevoelens, maar ook over haar zoektocht naar oplossingen. Want waarom kan ze geen ‘nee’ tegen werk zeggen? Waarom is het nooit genoeg? En waarom krijgen andere mensen geen burn-out en zij wel? Burn-out dagboek is geen zelfhulpboek, maar Maaike hoopt dat mensen met een burn-out er herkenning in kunnen vinden, en mensen zonder burn-out het beter kan laten begrijpen.

Fragment Burnout-dagboek © Maaike Hartjes

Man Tears

Wist je dat mannen maar liefst vier keer minder huilen dan vrouwen? Terwijl huilen allerlei gezondsheidvoordelen kent: het vermindert bijvoorbeeld stress, het reinigt je ogen, en verbetert je humeur aanzienlijk. Door vastgeroeste genderstereotypes en culturele normen lopen mannen deze positieve effecten mis. Man Tears is een health app speciaal voor de man die daar wel wat hulp bij kan gebruiken. De app werd ontwikkeld tijdens de NYC Comedy Hack Days – een designhackathon waar developers, schrijvers , designers én comedians samenkomen om sociale issues aan te kaarten, zoals seksisme, racisme, of pesten. Patricia Becus en haar mede creatieven dragen zo hun steentje bij aan het sluiten van de ‘gender cry gap’!

ANGELUS

Roos van der Kamp likes making things. Anything. Evenementen, interieurs, kostuums, photo shoots, film en collage’s – alles wat Roos maakt is een traktatie voor het oog. De grote gemeenschappelijke deler in haar projecten is het prikkelen van persoonlijke groei en het verruimen van de geest, inclusief die van haarzelf. Eerder maakte ze de korte docu Voor iedereen die twijfelteen ode aan creativiteit en wat het betekent om kunstenaar te zijn. Nu werkt ze samen met yogadocent Erica Jago aan het boek ANGELUS, een praktisch werkboek dat de kennis over chakra’s, yoga én kunst op een spannende manier samenbrengt. Chakra’s zijn de zeven energiepunten in je lichaam die elk samenhangen met een ander lichaamsgebied en emotie. Inmiddels hebben Roos en Erica via Indiegogo $58.756 opgehaald om het boek te kunnen realiseren. Het boek komt dit najaar uit, en je kunt nog een pre-order plaatsen!

Monochrome

Voor haar afstuderen aan de Willem de Koning Academie wilde Fleur Groenen-Jonathans een sociaal maatschappelijk probleem aankaarten en een plek voor conversatie en discussie creeën om racisme en polarisatie, haat en ontwetendheid te bestrijden. Het resultaat is Monochrome, een pop-up expo die bezoekers laat zien dat hoe zwarte mensen afgebeeld worden in de geschiedenis van de (Nederlandse) beeldende kunst niet matcht met de samenstelling van onze samenleving. The art that never happened, hoe zouden de kunstwerken er uit zien als we vandaag geschilderd zouden worden? Influencers zoals Sanne-Louise de Bruin, Amy Miyú, NoizBoiz, Don De Baron en Stepherd stonden model.

dinsdag 10 jul 2018, 20.00
Studio
Deze 14 mensen waren aanwezig