Creatieve Industrie
Global Trends

‘What if’ met Jurgen Bey

"What if design was not about shaping products but about shaping society?"
dinsdag 24 nov 2015, 20.00
di 24 nov 2015, 20.00
Grote zaal
Reageer

Na een succesvolle Amsterdam-editie in juni, begeeft DDW zich met Future Series #5 wederom in de hoofdstad. Samen met partners Pakhuis de Zwijger en de Volkskrant is een speciaal programma samengesteld waarmee wordt teruggeblikt op het thema van Dutch Design Week 2015: ‘What if’.

Hoofdgast is Jurgen Bey, dit jaar samen met Rianne Makkink een van de ambassadeurs. Tijdens de avond worden aan de hand van zijn favorieten verschillende aansprekende voorbeelden en talenten uit het hart van DDW geïntroduceerd:

Lucas Evers / Waag Society Open Wetlab
Tijdens DDW presenteerde Waag Society’s Open Wetlab zich met de Pet Shop: een open laboratorium dat ontwerpers en kunstenaars een plek geeft om te experimenten met micro-organismen en biodesign. Lucas Evers is hoofd van Waag Society’s Open Wetlab en gaat tijdens de avond in op de vraag wat biodesign kan betekenen voor het menselijk lichaam en de zorg.

Anne Dessing / Surrounding Articulations
Studeerde recent af aan Academie voor Bouwkunst Amsterdam, in de richting Architectuur. Haar afstudeerwerk Surrounding Articulations is een design research project dat zich richt op de ontwikkeling van bijzondere en betaalbare eengezinswoningen in Amsterdam. Tijdens DDW was haar werk te zien in de tentoonstelling In No Particular Order van Het Stimuleringsfonds.

Simone Post / Post-Vlisco
Simone Post is een Nederlandse textiel en productontwerper. Centraal in haar ontwerpen staan het experiment, materiaalonderzoek en de fascinatie voor hoe dingen gemaakt worden. Een goed voorbeeld hiervan is haar werk Post-Vlisco, waarbij een uitgebreid materiaalonderzoek naar het afval van Vlisco leidt tot een hele verassende, esthetische maar ook industriële toepassing.

Speciaal menu:

Onze kok heeft voor dit programma een speciaal menu samengesteld.

Voorgerecht: boerenkoolsoep met hennep focaccia – €5,50

Hoofdgerecht: gebakken lever met gekarameliseerde uien, gepofte zoete aardappel en een wortel-, gember-, appelcompote – €15,00

Nagerecht: kweeperen muffin met kokosbloem, amandelboter en baking soda – €3,50

Hennepthee: €3,00

Het hele menu: €21,00

Via 020 788 44 33 kun je een tafel reserveren.

dinsdag 24 nov 2015, 20.00
Grote zaal
Deze 161 mensen waren aanwezig