De Stad

Boekpresentatie: What Happened To My Buildings?

Met Marlies Rohmer leren van 30 jaar architectuur - voor iedereen die betere gebouwen wil.
vrijdag 2 dec 2016, 16.00
vr 2 dec 2016, 16.00
IJ Zaal

Wat doe je als je vak als architect lijkt te zijn afgeschaft en je weleens wilt weten wat er deugt van wat je gemaakt hebt? Marlies Rohmer koopt een busje, plakt er in koeienletters 'What happened to?' op en rijdt langs 25 gebouwen waarvan ze ooit grote verwachtingen had. En ze spreekt uitgebreid met opdrachtgevers, bewoners en gebruikers. Dat resulteert in een soms ontroerende, vaak hilarische en altijd leerzame ontdekkingstocht naar wat werkelijk telt in de architectuur.

Auteurs Hilde de Haan en Jolanda Keesom plaatsen deze lessen in een breder kader van bouwen, wonen en sleutelen aan steden. Bij concrete voorbeelden uit het onderzoek van Marlies Rohmer stellen zij vragen die iedereen aangaan: wat maakt het uit hoe een architect inspeelt op de omgeving, welke gevelmaterialen die kiest, hoeveel aandacht de buitenruimte krijgt of hoe het interieur wordt ingedeeld? En welke rol speelt de regelgeving?

Over de boekpresentatie:

Onder de bezielende leiding van Tracy Metz spreken we met de makers van het boek, experts op het gebied van materialen, buitenruimte en regelgeving én met bewoners en opdrachtgevers van diverse projecten van Marlies Rohmer. Het boek is tijdens en na de presentatie natuurlijk te koop in de zaal.

vrijdag 2 dec 2016, 16.00
IJ Zaal
Deze 107 mensen waren aanwezig