Global Trends

Werken met millennials

Hoe geef je succesvol leiding aan deze nieuwe generatie? Psycholoog Thijs Launspach legt uit.
Vandaag, 20.00
Vandaag, 20.00
Studio
Volg dit programma via de livestream

Hoe laat je de millennials in jouw organisatie floreren en voorkom je dat ze opbranden? Psycholoog Thijs Launspach is de expert in Nederland op dit gebied en ziet de uitdagingen waar je voor komt te staan als je succesvol wil werken met deze nieuwe generatie. Vanwege het verschijnen van zijn boek 'Werken met Millennials' zal hij deze avond vertellen over de wel of niet terechte vooroordelen over millennials, waarom er zoveel burn-outs voorkomen en hoe je een inspirerende mentor kunt zijn.

De millennial – iemand die is geboren tussen de 1980 en 2000 – verovert in rap tempo de arbeidsmarkt. Ze worden gezien als ambitieuze krachten die nieuwe oplossingen vinden voor oude problemen. Deze digital natives zijn de jonge honden in het bedrijf, of stomen nu door naar hogere posities.

Toch kent deze generatie ook kwetsbaar- heden. Omgaan met negatieve feedback is soms een uitdaging en frustratie in het werk ligt op de loer. Hebben ze het niet naar hun zin op het werk, dan vertrekken ze zo naar een andere baan. Hun directe manier van communiceren zorgt soms voor conflicten tussen collega’s van verschillende generaties. Hun grootste uitdaging is stress: onder jonge werknemers is het aantal burn-outs flink hoger dan bij andere leeftijdsgroepen.

Zijn millennials echt zo anders dan andere generaties? Wat kun je als manager doen om goed leiding te geven aan deze groep? Welke leiderschapsstijl past het beste bij millennials? Waarom komen er bij hen zoveel burn-outs voor? En vooral: wat kun je daartegen doen?

In Werken met millennials legt psycholoog Thijs Launspach (1988) uit hoe je de millennials in jouw organisatie laat floreren en voorkomt dat ze opbranden. Launspach is de expert in Nederland op dit gebied en schreef eerder de boeken Fokking druk (2018), Het Millennial Manifest (2017) en Quarterlife (2012). Hij schrijft een wekelijkse column voor AD Werkt.

 

Vandaag, 20.00
Studio
Reserveer
Deze 86 mensen zijn aanwezig