De Stad

WeMakeThe.City informatiebijeenkomst

Bijeenkomst voor initiatieven, locaties en projecten die interesse hebben om mee te doen aan het WeMakeThe.City festival van 20-24 juni 2018.
donderdag 18 jan 2018, 17.30
do 18 jan 2018, 17.30
Kantoor

WeMakeThe.City is het festival dat de stad beter maakt. Vijf dagen lang pakken we, met publiek én experts, urgente uitdagingen voor het dagelijks leven in de stedelijke omgeving op. Op tientallen locaties verspreid over de stad Amsterdam én de regio. Met lezingen, filmvertoningen, exposities, voorstellingen, stadsexpedities, games, workshops, expertmeetings, gesprekken, labs, werkplaatsen en een uitnodigend en actief weekendprogramma voor een groot en breed publiek. Voor Amsterdam, de Metropoolregio Amsterdam, Europese steden en de rest van de wereld. Tijdens deze informatiebijeenkomst gaan wij samen met jou op zoek naar de verbinding van het festivalprogramma en de daaraan gerelateerde grote maatschappelijke vraagstukken, met eventuele exposities, film- en theatervoorstellingen, lezingen, workshops en de mogelijke inzet van jouw locatie/initiatief.

Let op: deze bijeenkomst is vol, maar op donderdag 1 februari, woensdag 14 februari en woensdag 7 maart vinden nogmaals informatiebijeenkomsten plaats.

Over het festival

WeMakeThe.City brengt alle vragenstellers, creatieven en denkers bij elkaar: dus het publiek én de nerds. WeMakeThe.City is van bewoners, bedrijven, wetenschappers, specialisten, bestuurders, maar ook van ontwerpers, kunstenaars, tech start-ups, maatschappelijke organisaties en lokale en regionale initiatieven. We pakken de urgente uitdagingen op voor het dagelijks leven in de stad Amsterdam, de Metropoolregio Amsterdam, andere Europese steden en de rest van de wereld. Ambitieus. Maar met 180 nationaliteiten hebben we de wereld in onze metropoolregio al bij elkaar. Reken op alles wat nieuwe ideeën en inzichten geeft op tientallen locaties verspreid over stad de Amsterdam én de metropoolregio: lezingen, filmvertoningen, exposities, voorstellingen, stadsexpedities, games, workshops, expertmeetings, gesprekken, labs, open studio’s, werkplaatsen en een actief weekendprogramma voor een groot en breed publiek.