Global Trends
#VLUCHTROUTE | Film

Welcome

Met een ironische bedoelde titel wordt er in deze film een beeld neergezet van de situatie van vluchtelingen in The Jungle van Calais.
donderdag 17 mrt 2016, 17.00
do 17 mrt 2016, 17.00
Grote zaal

Nog iedere dag zoeken mensen naar mogelijkheden om te oversteek te maken. Zo ook Bilal, een 17 jarige Koerdische jongen uit Irak die de hoofdrol speelt in de film Welcome.

Welcome (2009) gaat over Bilal die besluit om zwemles te nemen omdat hij ten einde raad het kanaal over wilt zwemmen. Hij ontmoet de Franse zwemleraar Simon, die in de problemen raakt omdat het bij wet verboden is om hulp te verlenen aan onwettige personen. De film spreekt over (on)rechtvaardigheid van het grensbeleid, mensenrechten versus nationale belangen en een persoonlijke verhaal van wanhoop en liefde.

Regisseur: Philippe Lioret | Duur: 1 u 50 m | Film is Frans, Engels, Koerdisch en Turks gesproken  en is Nederlands ondertiteld.

De Vluchtroute in beeld

Tussen 14 en 18 maart vertonen we meerdere films in onze Grote Zaal. We gaan van zuid Sudan naar de Jungle in Calais en een straat in Aleppo. Bekijk ze allemaal en reserveer een stoel.

donderdag 17 mrt 2016, 17.00
Grote zaal
Deze 16 mensen waren aanwezig