#VLUCHTROUTE | Film + Q&A

We Come as Friends

Met een knipoog naar het kolonialisme besluit documentairemaker Hubert Sauper in een zelfgemaakt vliegtuigje naar Zuid Soedan te vliegen.
This event is in English
Wednesday 16 Mar 2016, 16.30
wo 16 mrt 2016, 16.30
Grote zaal

In deze nieuwe staat – tussen oorlog en vrede- tekent hij de verhalen op van Chinese zakenlui, Texaanse missionarissen en Soedanese politici. Hoe gaan de inwoners van Zuid-Soedan om met de exploitatie van gewiekste goudzoekers die er hun eigen plan -met dit kersverse land- op na houden?

Een psychoanalyse van onze collectieve pathologie

Zo beschrijft Hubert Sauper zijn eigen film. Hij is op zoek gegaan naar hoe we in onze beschaving misdaad en rechtvaardiging van deze misdaad geïntegreerd hebben. En vooral; hoe we het goed praten voor onszelf. Onder het aloude mom van het brengen van beschaving of met een gluiperige glimlach op het gezicht. Een onthutsend verhaal waarin arrogantie, hypocrisie en onrechtvaardigheid een nieuwe dimensie krijgen.

Regisseur: Hupert Sauper | Duur: 1 u 50 m |  Engels ondertiteldvoorlezend

Nagesprek met Godfrey Lado

Een nagesprek met Godfrey Lado aka Forgotten Stone; auteur, dichter, zanger, filmmaker en cultureel-activist uit Zuid Soedan. Hij zal ingaan wat oorlog doet met een mens en hoe het is om als vluchteling in Nederland te zijn.

#VLUCHTROUTE | Films & Documentaires

Tussen 14 en 18 maart vertonen we meerdere films in onze Grote Zaal. We gaan van zuid Sudan naar de Jungle in Calais en een straat in Aleppo. Bekijk ze allemaal en reserveer een stoel.

This event is in English
Wednesday 16 Mar 2016, 16.30
Grote zaal
These 30 people attended