De Stad
Global Trends

Water: de oplossing voor alles

We pakken de waterproblematiek aan met design thinking.
maandag 28 jan 2019, 20.00
ma 28 jan 2019, 20.00
IJ Zaal

Water wordt vaak als probleem gezien. Bij een hevige regenbui stromen straten over en kelders vol. Valt er geen regen, dan is de landbouwgrond te droog en mislukt de oogst. Maar laten we water eens als oplossing zien. Oplossing voor alles! In de denkbeeldige waterstaat Water Republic gaan we met overheden, water-experts en ontwerpers aan de slag om water als oplossing in te zetten voor allerlei problemen. Kom ook en ontwerp mee!

Wat gaan we doen?

  • André Schaminée introducteert Design Thinking. Wat is de relatie met klimaatadaptatie? André is oprichter van Is Ook, onderdeel van Twynstra Gudde. Samen met design thinkers, social designers en beeldend kunstenaars, ontwerpt André perspectieven die mensen verleiden om in beweging te komen.
  • Ontwerpvraag uit Nieuw West door o.a. Doreen van ’t Spijker en Aarti Mahesh, waar de groep mee aan de slag gaat om te ervaren hoe Design Thinking kan worden toegepast.
  • De tweede helft van het programma staat in het teken van de Design Thinking Workshop aan de hand van de ontwerpvraag uit Nieuw West begeleidt door Vandejong Creative Agency.

Let op. Er is plek voor maximaal 80 personen voor de design thinking workshop.

maandag 28 jan 2019, 20.00
IJ Zaal
Deze 69 mensen waren aanwezig