Global Trends

Water als grondrecht

Van wie is water? En wat betekenen onze keuzes voor de toegang tot water in Nederland en wereldwijd?
dinsdag 4 jun 2019, 20.00
di 4 jun 2019, 20.00
IJ Zaal

Water is een grondrecht, maar te vaak moeten mensen leven zonder schoon drinkwater of hebben burgers geen invloed op hoe de industrie met water omgaat. Welke invloed hebben klimaatverandering en onze eigen keuzes hierop? En hoe lang gaat het nog goed met ons Nederlandse drinkwater en grondwater? Levendig en kritisch live magazine rond de OneWorld Special over water.

Je draait de kraan open en je kunt drinken. Toch? Je hebt trek in vlees, dus je koopt een biefstuk. Toch? Met onze overvloed aan schoon drinkwater en producten die veel water kosten om te maken, is het moeilijk om je voor te stellen hoe het is om zonder water te moeten leven. Of als grootschalige industrie de waterreservoirs in jouw buurt compleet vervuild.

In deze OneWorld Live staan we stil bij water als grondrecht. Waar gaat het mis? Waar strijden lokale burgers om hun recht op (het beslissen over) water? En welke invloed heeft de mondiale handel en industrie op de toegang tot water?

Wil je meer weten over je zelf als consument of burger invloed kunt uitoefenen? Hoor alles over de zin en onzin van je watervoetafdruk.

Ga in gesprek met waterexperts, hoor hoe het is om te leven zonder water, denk na over je eigen invloed, laat je verrassen door innovaties en toffe ontwikkelingen en drink na afloop een biertje mee. Of een glaasje water natuurlijk!

dinsdag 4 jun 2019, 20.00
IJ Zaal
Deze 47 mensen waren aanwezig