De Stad

Water als canvas

Met kunstenaar Leonard van Munster en wethouder Udo Kock. Dé kans om mee te praten over de nieuwe Watervisie van Amsterdam.
maandag 3 nov 2014, 00.00
ma 3 nov 2014, 00.00
IJ Zaal

Kunstenaar Leonard van Munster noemt het water zijn canvas. Zijn project Île Flottante, een drijvend (kunst)eilandje in de Erasmusparkgracht in Amsterdam West, is een voorbeeld van hoe hij water in de openbare ruimte als het ware beschildert met zijn uitdagende kunstprojecten. Deze avond komt hij vertellen over zijn werk, zijn drijfveren en het gebruik van de symbolische lading van water in zijn kunstwerken.

Journalist Tracy Metz geeft een haar visie op kunst en water.

Roy Berents van de gemeente Amsterdam geeft deze avond een ‘sneak preview’ van de nieuwe Watervisie Amsterdam en neemt ons mee langs de vijf leidende thema’s van deze visie: water als openbare ruimte, wonen en werken op het water, pleziervaart, watersport en vervoer over water. Ter illustratie van zijn verhaal komen verschillende ondernemers en bedrijven vertellen over hun (toekomstige) waterinitiatieven.

Structuurvisie Gemeente Amsterdam
Zo praat Kees-Willem Rademakers over de plannen van Post NL om pakketjes in de grachtengordel per boot te bezorgen. Bas van Schelven (Waterloft) wil in het Johan van Hasseltkanaal een woonschepenhaven realiseren.

Structuurvisie gemeente Amsterdam

Structuurvisie gemeente Amsterdam

En met Udo Kock, wethouder Waterbeheer gemeente Amsterdam.

Toegang is gratis. Meld je voor dit programma aan door bovenaan deze pagina op de gele knop ‘reserveer’ te klikken.