Global Trends
WeMakeThe.City x Kadir van Lohuizen

Foto-expositie Wasteland

Winnaar World Press Photo 2018 toont de impact van wereldwijde afvalstromen.
maandag 6 aug 2018 t/m zondag 12 aug 2018
ma 6 aug 2018, 10.00
Overhoeks
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Dit programma vindt plaats in Overhoeks (Amsterdam-Noord).

In 2050 woont 70% van de wereldbevolking in een stad. Al die mensen produceren een immense hoeveelheid afval, die in veel wereldsteden nu al nauwelijks meer te verwerken is. Fotojournalist Kadir van Lohuizen - winnaar World Press Photo Award 2018 op het thema ‘Milieu' - heeft in vijf wereldsteden de belangrijkste afvalstromen in beeld gebracht. Tokio, New York, Jakarta, Sao Paolo, Lagos en ook zijn eigen stad Amsterdam. Over al deze steden vertelt hij visueel het verhaal over de afval-industrie.

Expositie
Het resultaat is een indrukwekkend exposé van foto’s en door drones gemaakte videobeelden van vuilnisbelten. Van Lohuizen geeft op deze manier inzicht in de gevolgen van ons consumptiegedrag, het waste management van de steden en de economische betekenis van deze bedrijfssector. Ook toont Wasteland de vaak erbarmelijke omstandigheden van al die mensen die in de afvalverwerking hun brood verdienen.

De tentoonstelling is tot en met 23 september te zien in een installatie van zeecontainers op Overhoeks, Amsterdam-Noord, vlak bij filmmuseum Eye, dagelijks gratis toegankelijk van 12.00-20.00u.

Luister hieronder de Podcast van Pakhuis de Zwijger met Kadir van Lohuizen.