Tegenlicht Warming Up

Fragmenten uit nieuwe afleveringen van VPRO Tegenlicht, het netwerk van lokale Meet Ups en dit najaar 'Op weg naar Parijs'.
donderdag 10 sep 2015, 19.30
do 10 sep 2015, 19.30
Grote zaal

Europa heeft een nieuw verhaal nodig. Maakt Griekenland daar nog onderdeel van uit? Of is het vooral een verhaal van de uitgeholde democratie, omdat een nieuw handelsakkoord zorgt voor meer macht aan bedrijven. Dat zou goed zijn voor de innovatie, maar is dat ook echt zo? Of is het vooral de overheid die de motor is van vele nieuwe uitvinden en technologie? Met fragmenten uit de nieuwe afleveringen en gesprekken met oa. regisseurs en experts worden we klaargestoomd voor een nieuwe serie van VPRO Tegenlicht.

In het najaar 2015 blikt VPRO Tegenlicht vooruit op de toekomst en tijdens de Tegenlicht Warming Up lichten we alvast een tipje van de sluier op. Een belangrijk thema wordt het klimaat. We volgen Polly Higgins, advocaat van de aarde, in haar strijd om ecocide strafbaar te krijgen als misdaad tegen de mensheid. – We spreken haar vanavond via skype. – En Roger Cox voerde een succesvolle klimaatzaak tegen de overheid. Die uitzendingen vallen samen met de klimaattop dit najaar.

Samen met Marjan Minnesma, voorvrouw van Urgenda, kijken we naar de toekomst van de aarde en het klimaat. Wat betekent het winnen van de klimaatzaak? En wat mogen we verwachten van de klimaattop? Kom meepraten over niets minder dan de toekomst van de aarde tijdens de Tegenlicht Warming Up en zie als eerste sneak previews van het nieuwe seizoen van VPRO Tegenlicht, ga in gesprek met de redactie en maak kennis met de organisatoren van lokale Tegenlicht Meet Ups.

donderdag 10 sep 2015, 19.30
Grote zaal
Deze 204 mensen waren aanwezig