De Stad

WAAG – de voorstelling

20 jongeren maakten samen met het artistieke team van Moving Arts Project een theatervoorstelling over wat jong zijn voor hen betekent.
Toegang vanaf € 5.80
donderdag 28 sep 2017, 20.00
do 28 sep 2017, 20.00
Plein

WAAG de voorstelling is gemaakt met en uitgevoerd door 20 Amsterdamse jongeren over jong zijn in de stad. Hun verhalen zijn rauw, poëtisch en vol humor en combineert spoken word, theater, dans, muziek en beeldende kunst. WAAG De Voorstelling gaat in op de absurditeit, de lichtheid en de rauwe randjes van het dagelijks leven van Amsterdamse jongeren. Geen hapklare antwoorden, maar wel ontdekkingen met de nodige losse eindjes, pieken en dalen en botsende dromen. WAAG gaat over twijfel en waardigheid, kwetsbaarheid en positiviteit. Over gezien worden en verantwoordelijkheid nemen of krijgen. Over de angst je doel niet te kennen. En gelijkheid, hoe zit het daar precies mee? Geen hapklare antwoorden, maar wel ontdekkingen met de nodige losse eindjes, pieken en dalen en botsende dromen. Bezoekers omschreven WAAG als “indrukwekkend”, “urgent”, “geniaal”.

In WAAG staan 8 thema’s centraal: kun je me zien, positiviteit, waardigheid, gelijkheid, doelloosheid, twijfel, verantwoordelijkheid, kwetsbaarheid. Deze thema’s zijn op de ongelijke vloer terug te vinden in de expositie die door de jongeren is gemaakt. De waarden die de jongeren gaven aan deze thema’s bepalen ook de hoogte van de pieken en dalen van het hobbelige landschap waarover publiek en spelers zich begeven. WAAG speelt zich af in een festivaltent in de openbare ruimte van de stad. Bij Pakhuis de Zwijger staat WAAG letterlijk voor de deur. 

Wie WAAGt

Ruben van de Pol, Maaike Boumans, Irwan van Wingerden, Saleha Saladin, Lotte van Marwijk, Jaika Koot, Ricardo Koen, Alborz Sahebdivani, Schiavone Simson, Sergio Roosblad, Sandro Swen, Sharon Content, Andrea Kruijt, Djelani Sjak-Shie, Mohammed Kentou, Rose Salihu, Zeinab el Bouni, Appie Makhlouf, Wouter Roos, Mandy Koenraads, Bilal Lachkar.

Toegang vanaf € 5.80
donderdag 28 sep 2017, 20.00
Plein