Creatieve Industrie
Hard//hoofd & PdZ presenteren:

Voorbij Het Zwarte Gat

Masterclass illustratie: alles over ondernemerschap, werken met opdrachtgevers en hedendaagse beeldcultuur.
maandag 25 nov 2019, 20.00
ma 25 nov 2019, 20.00
Grote zaal

Als illustrator leer je op de academie met je werk ideeën te verbeelden, verhalen te vertellen of een sociale beweging in gang te zetten. Maar waar begin je met het opstarten van je carrière, vers afgestudeerd aan de kunstacademie of al enige tijd zwevend in het zwarte gat? Wat kun je doen om subsidies, illustratieprijzen en meer werk binnen te halen? Wat is de kunst van de juiste profilering bij opdrachtgevers? En hoe ontwikkel je naast je artistieke kwaliteiten ook zakelijke voelsprieten? Een avond voor beeldmakers over hedendaagse beeldcultuur, ondernemerschap en inspiratie.

Wat gaan we doen?

  • Presentatie door Tsjisse Talsma. Hij is bekend van zijn werk voor o.a. gerenommeerde bladen en platformen als De Correspondent, New Yorker en The Guardian en de drijvende kracht achter het collectief Knetterijs. Hij vertelt over de kracht van werken binnen een collectief van makers en het binnenhalen van opdrachten.
  • Panel met Anne Stalinski (illustrator), Lisa Klaverstijn (beeldredacteur V) en Gioia Smid (Fiep Westerdorp Foundation) over de relatie tussen opdrachtgever en illustrator. Hoe zorg je er op dat je opvalt bij een opdrachtgever of een prijs zoals de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs? En wat zijn do’s en don’ts voor het insturen van een pitch/portfolio?
  • Tips en tricks door Nastia Cistakova over geld verdienen met je werk. Nastia maakt animaties, illustraties en producten voor o.a. VPRO, musea en Parool. Wat zijn haar golden tricks als het aankomt op onderhandelen en je eigen waarde inschatten?
  • Presentatie door Hedy Tjin. Haar werk, vol patronen en dessins, laat ook de invloed van culturele en etnische onderwerpen zien. Ze heeft geruime tijd doorgebracht in Suriname, het geboorteland van haar vader, waarna haar werk kleurrijker is geworden. Naast vrij werk maakt ze illustraties voor o.a. Het Parool, Trouw en De Correspondent. Ze vertelt hoe je jezelf in de kijker speelt bij merken en autonoom werk inzet om de juiste klussen binnen te slepen.
  • Q&A met Kelvin Yiadom, self taught illustrator en de initiator van o.a. het Dutch Rap Alfabet. We gaan in gesprek over het inzetten van social media als Instagram voor je carrière en jezelf het illustratievak aanleren.

De eerder genoemde portfolio viewing zit jammer genoeg vol. 

maandag 25 nov 2019, 20.00
Grote zaal
Deze 262 mensen waren aanwezig