Global Trends

Voorbij de bitcoin & het verdwijnen van de VAR

Hoe werkt blockchain technologie?
Gratis, extern reserveren
vrijdag 8 apr 2016, 19.00
vr 8 apr 2016, 19.00
IJ Zaal

De blockchain technologie, waarvan onder andere de bitcoin gebruikmaakt, kan ook voor andere zaken dan cryptovaluta worden toegepast. Henk van Cann (werkend vanuit 2Value) heeft zich in deze blokketen techniek verdiept en komt op een inzichtelijke manier vertellen hoe het werkt en wat het voor je kan betekenen. Daarnaast zal hij voorbeelden geven van die andere toepassingen. Hopelijk gaan dan een paar lichtjes branden over de mogelijkheden van deze technologie binnen jouw werk en zelfs privé

Het verdwijnen van de VAR

Op 1 mei aanstaande gaat de VAR-verklaring verdwijnen. Hoewel er een overgangsjaar is, zou dat freelancers toch in de problemen kunnen brengen. De Wet Werk en Zekerheid (WWZ) en de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (met de modelovereenkomsten) zouden het aangaan van flexibele arbeidsrelaties kunnen beperken of verstoren.

Ben Schoenmaker is belastingspecialist voor artiesten en zal het verdwijnen van de VAR komen toelichten. Hij is gespecialiseerd in de podiumkunsten, maar weet natuurlijk ook wat de gevolgen zijn voor andere freelancers en solo-ondernemers.

Verwacht bij Freelance Friday

De komende Freelance Fridays zijn op 13 mei en 10 juni. Het programma van 13 mei is nog onbevestigd. Op 10 juni zal één van de presentaties gaan over blended learning.

Freelance Friday is een netwerkborrel bedoeld om kennis uit te wisselen, mensen te ontmoeten, te netwerken en waar mogelijk samen te werken.

Gratis, extern reserveren
vrijdag 8 apr 2016, 19.00
IJ Zaal