De Stad

Voor het Blok gezet

Een Amsterdams geluid tegen de dreigende normalisering van xenofobie en racisme. Praat mee!
vrijdag 14 sep, 20.00
vr 14 sep, 20.00
Grote zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Van ‘minder, minder, minder’ naar ‘homeopathische verdunning van het Nederlandse volk’ tot 'het zit niet in onze genen om binding aan te gaan met onbekende mensen’. Racisme en xenofobie in het publieke debat dreigen steeds meer te normaliseren. Het DNA van de stad Amsterdam, waar ruim 800.000 mensen uit 181 verschillende landen iedere dag samenleven, is per definitie divers. Alleen al daarom kunnen, mogen én willen we deze uitspraken niet tolereren. Hét moment om een ander geluid te laten horen, praat mee!

Samen met politici, activisten, stadmakers en alle anderen die staan en strijden voor een inclusieve, tolerante stad organiseren we een heuse blo(c)kparty. Op zoek naar de beste manier om van ons als stad te laten horen en dit Amsterdamse tegengeluid te verbinden aan de rest van het land en zo samen ons eigen –jawel- Blok te vormen.

Fragment ingezonden brief in Het Parool door Femke Roosma, Mourad Taimounti, Sylvana Simons en Sofyan Mbarki:

We zijn een grote stad met grootstedelijke uitdagingen. We hebben nog een lange weg te gaan om uitsluiting, discriminatie en ongelijkheid uit te bannen. Daar zal elke dag hard aan moeten worden gewerkt. Maar zonder al deze diversiteit zou Amsterdam niet zo groots en mooi zijn’, aldus de partijleiders.

Met o.a. bovenstaande politici gaan we deze avond in gesprek over manieren waarop we racisme en xenofobie in Amsterdam kunnen blokkeren. Meer sprekers volgen binnenkort.

Wil je zelf op een of andere manier een bijdrage leveren aan deze avond (een voordracht, een presentatie of een column)? Stuur dan een mail naar sjoerd@dezwijger.nl en femke@dezwijger.nl

vrijdag 14 sep, 20.00
Grote zaal
Reserveer