De Stad

Viering twee jaar Maakplaats 021

Wat worden de volgende stappen na twee succesvolle jaren Maakplaats 021?
maandag 6 mei, 17.00
ma 6 mei, 17.00
Grote zaal

De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Waag, de Hogeschool van Amsterdam en Pakhuis de Zwijger openden op 3 februari 2017 de eerste Maakplaats 021 in de OBA op het Waterlandplein in Amsterdam-Noord. Sindsdien is Maakplaats 021 doorontwikkeld tot een netwerk van openbare makerspaces, in verschillende vestigingen van de OBA. Kinderen en jongeren leren er ontwerpen, creëren en experimenteren - vaardigheden die noodzakelijk zijn voor de 21e eeuw. Tijd om terug te blikken én vooruit te kijken. Wat betekenen de plekken voor de kinderen, hun buurten en de culturele infrastructuur van Amsterdam?

Leren door te maken, dat is waar Maakplaats 021 op inzet. In de activiteiten wordt aandacht besteed aan digitale fabricage, en aan stadmaken. Samen ontdekken we Amsterdam en bedenken we slimme oplossingen voor de stad. De OBA wordt zo een plek in de buurt waar iedereen de kans krijgt de vaardigheden te ontwikkelen die passen bij deze tijd. 

Op vier verschillende OBA locaties zijn nu maakplaatsen gevestigd en de komende tijd zullen er nog meer openen. Op deze middag bespreken we de resultaten en de volgende stappen. Ook vertellen de Maakplaats-coaches hoe het eraan toe gaat in de Maakplaats 021, komen er kinderen van de Regenboogschool om te laten zien wat ze gemaakt hebben en kijken we graag verder hoe we Amsterdam nog beter bij deze plekken kunnen betrekken.

Tijdens het programma lanceren we ook het Maakazine #1 – iedereen is een maker. Een publicatie die is geschreven ter ere van het tweejarige bestaan van de Maakplaats 021.

 

maandag 6 mei, 17.00
Grote zaal
Deze 100 mensen waren aanwezig