Verdacht

Documentaire + nagesprek: hoe voelt het om bij voorbaat verdacht te zijn?
dinsdag 16 okt, 20.00
di 16 okt, 20.00
Studio
Reageer

De documentaire VERDACHT laat veertien verschillende Nederlanders aan het woord, met uiteenlopende beroepen (installateur, leraar, advocaat, militair, politieagent) van verschillende leeftijden en afkomsten. Ze hebben één overeenkomst: de politie wil regelmatig weten wat ze doen en waar ze naartoe gaan. Verdacht is een indringende documentaire die de kijker laat voelen hoe is het is om bij voorbaat verdacht te zijn. Na afloop van de documentaire gaan we in gesprek met filmmaker, experts, ervaringsdeskundigen e.a. over etnisch profileren in Nederland.

Etnisch profileren

Etnisch profileren, een vorm van discriminatie door de politie, is geruime tijd onderwerp van politiek-maatschappelijk debat. Jaarlijks vinden in de Melkweg bijeenkomsten plaats onder de titel Controle Alt Delete, een initiatief van Stichting Blikopeners en IZI Solutions.

Controle Alt Delete is in het leven geroepen om etnisch profileren en politiegeweld tegen te gaan door middel van het organiseren van bijeenkomsten, het produceren van kritische films en het geven van workshops. Een vaste samenwerkingspartner is Amnesty Nederland. Daar waar mogelijk wordt er nauw samengewerkt met andere mensenrechtenorganisaties en grassroots bewegingen. Voor institutionele partijen zoals het ministerie Justitie & Veiligheid en de politie is Controle Alt Delete een kritische gesprekspartner waaraan men zich kan scherpen.

dinsdag 16 okt, 20.00
Studio
Reserveer
Deze 7 mensen zijn aanwezig